Διατροφή update - πως πήρα 5 κιλά!

Διατροφή update - πως πήρα 5 κιλά!

Δεν είμαι σίγουρη ότι το συγκεκριμένο ποστ πρέπει να γίνει published. Μήπως να το άφηνα μόνο στα drafts?

Πήρα 5 κιλά σε 2 μήνες. Παρά τα αμέτρητα mind control exercises και το διάβασμα άρθρων για υγιεινή διατροφή, την συνδρομή μου στο γυμναστήριο, τη χαλαρή προσέγγιση, το στίβο και όλα τα σχετικά, τα κατάφερα και -αρκετά πριν ξεκινήσουν τα μελομακάρονα- πήρα 5. Μην το αμφισβητήσεις, ξέρω τι σκέφτεσαι! Έλα ρε Φαίδρα μην είσαι υπερβολική. Δεν είμαι. Δεν το λέω εγώ, το λέει η ζυγαριά και το ξέρω καλά! Είναι γεγονός. Έχω δουλέψει σκληρά γι αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως υποψιάστηκες, έχω υιοθετήσει μία χιουμοριστική-καυστική διάθεση για το θέμα, η οποία μου λέει ότι μπορώ να προλάβω να πάρω μερικά ακόμα μέχρι την Πρωτοχρονιά και τέτοια. Αυτοσαρκασμός τσεκ. 

Πάντως, σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει (you're weird) τα βήματα που ακολούθησα (και ακολουθώ ακόμα) είναι:

1. Τρώω κυρίως γεύμα τουλάχιστον 2 με 3 φορές την ημέρα. Κανονική ποσότητα. Όχι μεγάλη. Όχι μικρή. Αλλά κατ' επανάληψη! 

2. Τρώω τουλάχιστον 1 ολόκληρη σοκολάτα την ημέρα. Επιπλέον του κουλουρακίου ή του τσουρεκίου που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατροφής μου το απόγευμα. 

3. Τρώω τουλάχιστον 4 φέτες ψωμί την ημέρα. Ή το αντίστοιχο σε παξιμάδι, φρυγανιά κλπ. Τοστάκι, σαντουιτσάκι γενικά, ψωμί με αμυγδαλοβούτηρο και μαρμελάδα και τα λοιπά.

4. Σταμάτησα να πηγαίνω σε διαιτολόγο

5. Σταμάτησα να πηγαίνω στο γυμναστήριο για 2 μήνες

6. Σταμάτησα να πίνω το τσάι μου το βράδυ. (Αυτό με βοηθούσε να αποφεύγω το βραδινό αργά στον καναπέ).

Νομίζω το μόνο που δεν κάνω από αυτά που "δεν πρέπει" είναι ότι δεν πίνω και δεν καπνίζω

Έχω πολύ καλούς λόγους που μου συνέβη αυτό, ή για την ακρίβεια που το έκανα αυτό. Δεν θα στους πω αναλυτικά αλλά μπορώ να σου πω γενικά ότι περνάω πίεση σε πολλά επίπεδα. (Όσο και να μη φαίνεται στο μπλογκ μου!!). Πιστεύω ότι ο Νοέμβριος είναι από τους πιο δύσκολους μήνες και αυτός του 2016 δεν πήγε πίσω. Το ίδιο και ο Δεκέμβριος. To be honest νομίζω ότι η "φαση" αυτή ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Όλοι όταν πιεζόμαστε κάπου το ρίχνουμε, απλά μερικοί από εμάς έχουμε μεγαλύτερο πάθος σε αυτές τις μεταβολές. Είμαστε πιο "του ύψους ή του βάθους". Ή "του πάχους"! (πλάκα κάνω!)

Δεν ξέρω πότε θα κοπάσει αυτή η φασαρία με το φαγητό. Είμαι θεατής σε αυτό το show. Αλλά έχω υπομονή, και τα τελευταία χρόνια βρίσκω και λίγη κατανόηση για τον εαυτό μου όταν δεν είναι στα high του. Προσπαθώ να μην τροφοδοτώ την πονηροστριμμένη έκδοσή μου (ζει κι αυτή μέσα στον εγκέφαλο μου - σχιζοφρένεια right?) που συνέχεια μου λέει αστεία για τα κιλά μου, γιατί ενώ έχει πλάκα με έναν άσχημο τρόπο (ειρωνία είναι βασικά), το βρίσκω πλέον λίγο παιδικό. Άντε εφηβικό. Με καταλαβαίνεις? Έτσι νομίζω. Γι αυτό και στα λέω.

Αν με ρωτάς τι σκοπεύω να κάνω γι αυτό, σου απαντώ τίποτα. Περιμένω να περάσει. Είναι πολύ παθητικό σαν στάση αλλά ξέρω ότι αν το παλέψω θα τα κάνω χειρότερα! Μένω στην άμυνα. Άρα, δεν έχει και πολλά "new purchases" στο capsule wardrobe μου για φέτος τον χειμώνα! Ίσως και κανένα. On the other hand, η wishlist μου περιλαμβάνει πληθώρα άλλων εναλλακτικών (*αγγελικό χαμόγελο).

Anyway, ευτυχώς που υπάρχεις και με διαβάζεις εδωπέρα και με βοηθάς να βάλω τις σκέψεις μου σε μία τάξη! Αλλιώς πώς θα τα μοιραστώ μαζί σου αφού? Χαχα. Like αν σου αρέσει να μοιράζομαι και τέτοια μαζί σου!!!

Να είσαι καλά! 

xxx

phaedra loves ... sharing!

Evening skincare routine

Evening skincare routine

My Xmas wishlist & Gift ideas

My Xmas wishlist & Gift ideas