Things i've stopped buying: Φακοί Επαφής

Things i've stopped buying: Φακοί Επαφής

Εντάξει μινιμαλίστρια δεν έχω γίνει ακόμα. Το σπίτι μου είναι γεμάτο από πράγματα τα οποία μονίμως δυσκολεύομαι να τακτοποιήσω, κυρίως όταν δεν είναι δικά μου!! Lol. Όμως, ξέρεις πιθανόν ότι έχω περιορίσει ΠΑΡΑ πολύ τα προσωπικά μου υπάρχοντα, κυρίως με τη βοήθεια του capsule wardrobe concept για τα ρούχα αλλά και στα καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιώ.

Ενώ πιστεύω ξεκάθαρα ότι έχω μακρύ δρόμο να διαβώ μέχρι να μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένη με το πόσο μη καταναλωτική είμαι (και η οικογένειά μου) θέλω να σου πω ότι είμαι happy to report ότι έχω πλέον σίγουρα σταματήσει να αγοράζω κάποια πράγματα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα τηρούσα. Το πιο εντυπωσιακό και unexpected για εμένα είναι οι φακοί επαφής.

Φοράω φακούς από το σχολείο (=πολλά χρόνια πριν). Αγαπώ τους φακούς γιατί σε κάνουν να νιώθεις ότι η φυσική σου όραση είναι 10/10 κάτι το οποίο δεν ισχύει όταν φοράς γυαλιά οράσεως. Μισώ όμως να πρέπει να τους βγάζω κάθε βράδυ, να φροντίζω να θυμάμαι κάθε πότε πρέπει να τους αντικαταστήσω, να έχω αρκετό υγρό (πότε θα βάλουν διάφανα μπουκάλια να μην πιανόμαστε μ*λ*κες ότι τελείωσε βραδιάτικα το υγρό φακών? ux people!) κλπ. Η μυωπία μου παράλληλα έχει μειωθεί (!) τα τελευταία χρόνια από -2,25/-2,50 σε -1,25/-1,00. Το οποίο σημαίνει ότι θα έπρεπε να βλέπω ψιλοικανοποιητικά και χωρίς φακούς. Εγώ βέβαια αισθανόμουν τυφλή χωρίς φακούς, μεγάλη ανασφάλεια στην οδήγηση αλλά και γενικότερα όλη την ημέρα στο γραφείο κλπ.

Επειδή μου αρέσουν τα πειράματα και κάνω διάφορες ασκήσεις στον εαυτό μου (βλέπε κατά περιόδους no sugar, no gluten, no smokingno meat κλπ) άφησα τους φακούς μου να εξαντληθούν και μετά απλά δεν ξαναπήρα. Αυτό το έχω κρατήσει για πάνω από 6 μήνες τώρα!

Στην αρχή φορούσα καθημερινά γυαλιά από το πρωί ως το βράδυ. Είναι όμως πιο κουραστικό από το να φοράς φακούς. Έτσι τα φορούσα στην οδήγηση ή στο μετρό που με πιάνει άγχος εάν δεν βλέπω καλά και όταν καθόμουν στο γραφείο μου τα έβγαζα. Πάλι το απόγευμα στην επιστροφή τα φορούσα κανονικά και το βράδυ στην τηλεόραση πχ. Ε σταδιακά άρχισα να τα ψιλοξεχνάω τα γυαλιά, δηλαδή μπορεί να μη τα φόραγα για τηλεόραση γιατί τελικά who cares στις 11 το βράδυ να δει όλη την hd εικόνα της βασίλισσας στο the Crown. Την είδα μία δύο, ε μετά ξέρω πως περίπου είναι!

Μερικούς μήνες μετά, μπορώ να σου πω ότι νιώθω πολύ καλά με την όρασή μου. Δεν αισθάνομαι τυφλή, πιθανότατα επειδή έχω συνηθίσει στην πιο analogue εικόνα που μου προσφέρουν τα μάτια μου και λιγότερο στην Hd εικόνα που μου προσέφεραν οι φακοί. Μιά χαρά βλέπω δηλαδή. Τα γυαλιά μου μένουν στην τσάντα μου εάν βγω από το σπίτι και τα έχω εκεί για ασφάλεια. Πρακτικά όμως δεν τα φοράω παραπάνω από 2-3 φορές το μήνα.

Επίσης στα παράπλευρα θετικά αποτελέσματα είναι ότι μειώνεις λιγάκι την κατανάλωση πλαστικού από τις συσκευασίες οπότε βοηθάς έστω και λίγο το περιβάλλον. Εννοείται φυσικά ότι γλιτώνεις και τα χρήματα από τους φακούς (περίπου 60€ το εξάμηνο + €15-30 τα υγρά) τα οποία δεν είναι και πολλά, αλλά why not, every little helps, right?

Μπορεί να πεις ότι δεν έχω παρά πολύ λίγη μειωπία anyway οπότε αναμενόμενο να μη δυσκολευτώ να κόψω τους φακούς, αλλά δε διαβεβαιώ ήμουν απόλυτα εξαρτημένη από τους φακούς μου. Οπότε αισθάνομαι ότι έχω κάνει μεγάλη πρόοδο στο θέμα! Είχα ακούσει και ότι το μάτι "βολεύεται" με τους φακούς/γυαλιά και δεν κάνει την ίδια "προσπάθεια" να δες (!) και πήρα το θάρρος - καταλαβαίνεις!!!

Εάν είσαι κοντά στους βαθμούς αυτούς και παραμένεις εξαρτημένος/η από τους φακούς σου, πάρε την απόφαση και γράψτο μου στα σχόλια! Δεν είναι τόσο δύσκολο και νιώθεις μεγάλη ελευθερία μετά. Και κάνεις και μία σχετική οικονομία. Highly recommend.

xxx

phaedra loves ... minimalism

Revisiting my empties

Revisiting my empties

Aegli Skincare review 3 products

Aegli Skincare review 3 products