Πως να αγοράσεις από το asos

Πως να αγοράσεις από το asos

Το asos.com είναι από τα μεγαλύτερα Online καταστήματα της Ευρώπης if not του κόσμου. Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο το site αυτό έχει χιλιάδες fashion items, αξεσουάρ, παπούτσια, ανδρικά, καλλυντικά τα πάντα όλα. Η πλειοψηφία των items είναι asos own brand αλλά έχει και πάρα πολλές μάρκες που συνεργάζεται, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις επιλογές μας.

Το νούμερο 1 κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερο benefit του να ψωνίσεις από το asos είναι ότι έχει δωρεάν επιστροφές internationally. Έτσι, μπορείς να αγοράσεις ότι θέλεις και να δεν είσαι σίγουρη (ή σίγουρος - ναι έχει και αντρικά φυσικά. Παιδικά όχι) να το επιστρέψεις for free. Μην αρχίσεις τις διευκρινιστικές ερωτήσεις θα στα πω αναλυτικά για να ξέρεις:

  Γιατί να το επιλέξεις:

  • Μου αρέσει πολύ ότι είναι αρκετά χαμηλό το όριο για την δωρεάν αποστολή στα €30. Το 'χουμε έτσι?
  • Εννοείται είπαμε οι δωρεάν επιστροφές είναι καταλυτικός παράγοντας
  • Έχει όλα τα τελευταία trends σε τρελά καλές τιμές
  • Έχει πολλές μάρκες που αν πάρεις κάτι από τα δικά τους e-shops χρεώνεσαι delivery και επιστροφές και όλα, αλλά αν τα πάρεις από το asos, απολαμβάνεις προνόμια asos! (πχ. παίρνεις αθλητικά adidas και αν δεν σου αρέσουν τα επιστρέφεις φορ φρι.)
  • Έχει πολύ βολικό wish list όπου σώζεις ότι σου αρέσει και στο κρατάει εκεί για 60 μέρες (φυσικά μπορεί να γίνουν sold out) αλλά μπορείς και συγκρίνεις παρόμοια κομμάτια ή απλά να περιμένεις να μπει το sale ή να κάνεις sort τα items σου ανά τιμή πχ και να επιλέξεις! Εμ να δηλώσω ότι η wish list μου σήμερα έχει 148 items.
  • Ναι αλήθεια. 

   Φέτος έχω τολμήσει 3 παραγγελίες από asos και έχω γίνει impressed γιατί έχουν αισθητά βελτιώσει τον χρόνο παράδοσης. Επίσης δεν θυμάμαι να ήταν πάντα τόσο εύκολες και δωρεάν οι επιστροφές. Μπορεί και να μην θυμάμαι καλά βέβαια. (Note to self: να βρω κανένα συμπλήρωμα που να βοηθά τη μνήμη και τη συγκέντρωση - α και να αδυνατίζει κιόλας, έστω λιγάκι!).

   Οι δικές μου 3 αγορές από asos (που κράτησα) είναι οι εξής αν θες να ρίξεις ματιά (αν και είναι sold out μπορείς να δεις παρόμοιες προτάσεις του asos). Να ξέρεις όμως ότι είχα πάρει περισσότερα που επέτρεψα!

   Anyway έχω κάνει αρκετό τεστάρισμα στις διαδικασίες τους και τα έχω συγκεντρώσει σε πίνακα (όπως είχα κάνει και για τα online καταστήματα του Zara, H&M και La Redoute εδώ).

   Η βαθμολογία μου είναι 9/10!

   Δεν παίρνει 10/10 γιατί:

   • Με ξεβολεύει λιγάκι ότι πρέπει να πάω το πακέτο επιστροφής στα ΕΛΤΑ αλλά δεν γκρινιάζω γιατί είναι δωρεάν για οποιοδήποτε βάρος. Το net-a-porter ας πούμε έχει κούριερ που έρχεται και παραλαμβάνει την επιστροφή δωρεάν από το σπίτι μου! Άδερ λέβελ.
   • Θα ήταν ευκολότερο να είναι προτυπωμένη η διεύθυνση επιστροφής για να μην χρειάζεται να τα εκτυπώνεις - αλλά και πάλι its fine έχω παντού εκτυπωτές.

   Α και επειδή ξέρω ότι έχεις ψηθεί να δοκιμάσεις το online shopping από asos.com, να σου δώσω και μερικά tips:

   • Νούμερα: τα παπούτσια μάρκας asos πέφτουν 1/2 νουμεράκι μικρά, ενώ τα παντελόνια asos including τα jeans asos (που έχουν πολύ ενδιαφέρον) πέφτουν λίγο μεγάλα στη μέση. Δηλαδή αν είσαι ανάμεσα σε 2 νούμερα σου προτείνω το μικρότερο από τα 2. Φυσικά αν θες μπορείς απλά να παραγγείλεις και τα 2 και να επιστρέψεις αυτό που δεν σου κάνει for free είπαμε! Σε λίγες μέρες θα σου έχουν επιστρέψει τα χρήματα. Τέλειο? Tell me about it.
   • Μάρκες: Τσέκαρε το Asos White σαν μάρκα στο asos. Έχει πολύ ωραία κομμάτια, πιο ακριβά από την κανονική σειρά αλλά πιο stylish κατά τη γνώμη μου. Επίσης δες και τα Whistles που είναι κλασσικά και πολύ ποιοτικά (αλλά ακριβά) αλλά και τα Weekday για basic κομμάτια
   • Ειδικές σειρές: Αν είσαι ψηλή ή petite ή plus size, τα asos βγάζουν την σειρά Asos Tall και Asos Petite και Asos Plus. Το παντελόνι που πήρα ήταν από τη σειρά Tall και είναι σε φανταστικό μήκος αλλά και η όλη "κοψιά" του ρούχου είναι σωστή για ψηλότερα κορίτσια. Αντίστοιχα καλές και χρήσιμες υποθέτω ότι είναι και οι άλλες σειρές του asos.
   • Τιμές: Άλλαξε το νόμισμα από πάνω δεξιά σε Ευρώ για να μη βλέπεις τα λιρόνια.
   • Φίλτρα: Φίλτραρε τα είδη με το μέγεθός σου. Το asos είναι πολύ popular και τα κομμάτια εξαφανίζονται γρήγορα, οπότε μην χαζεύεις τζάμπα πράγματα που δεν τα έχει στο νουμεράκι σου! 

   Ελπίζω να σε βοήθησα να πάρεις όλες τις λεπτομέρειες για το Online shopping από asos.com. Τώρα το μόνο που μένει είναι μία δοκιμή! Ιδού μερικές προτάσεις¨(*money flying away emoji*)

    

   Happy online shopping λοιπόν!

   xxx

   phaedra loves ... online shopping

    Διασχίζοντας το Φαράγγι του Βίκου

    Διασχίζοντας το Φαράγγι του Βίκου

    Spring Trends 2017

    Spring Trends 2017