Ιδέες για Δώρα σε Αγόρια

Ιδέες για Δώρα σε Αγόρια

Τα δώρα στα αγόρια (και στους άντρες) είναι πολύ δύσκολα. That's a fact. Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα αλλά και γενικότερα επειδή υπάρχουν και πολλές ονομαστικές γιορτες κλπ, ζήτησα στα αγόρια μου να μου πουν ποια δώρα θα τους άρεσε να λάβουν. Δεν έθεσα θέμα τιμής κλπ, έτσι ανοιχτά το ρώτησα. Τα 2 λοιπόν αγόρια μου 6μιση και σχεδόν 5 ετών με βοήθησαν να φτιάξω μία λίστα με επιθυμητά (η γνωστή πια wishlist) για αγόρια σε ή κοντά σε αυτές τις ηλικίες. Το μωρό 2μιση ετών δεν συνεργάστηκε. Είχε άλλα στο μυαλό του. Σε όλες τις επιλογές θα βρεις τιμές και προτεινόμενη ηλικία.

Να διευκρινίσω ότι δεν σκοπεύω να τους πάρω όλα αυτά τα δώρα φυσικά, το κάναμε απλά σαν "άσκηση" τύπου wishful thinking ώστε να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους εκεί έξω να επιλέξουν ένα σούπερ cool δώρο για τα αγόρια στη ζωή τους!

Να ξεκινήσουμε?

Μαθαίνω & Δημιουργώ Θερμοκήπιο. Παίζει και στην τηλεόραση φυσικά και αρέσει πολύ στον "επιστήμονα" της οικογένειας. Η τιμή του είναι 29,99€ και το κουτί λέει από 8 ετών και πάνω. Το πρωτάκι μου δεν ενδιαφέρεται για τέτοιους κανόνες. Θα χρειάζεται φαντάζομαι και βοήθεια από ενήλικα σε πιο μικρές ηλικίες. Αλλά ομολογώ ότι είναι από τα παιχνίδια που μου άρεσαν περισσότερο από τις επιλογές τους.

Twister. Το γνωστό παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Το έχουμε και έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ, αλλά θα έλεγα ότι είναι ιδανικό δώρο για οικογένεια με τουλάχιστον 2 παιδιά ώστε να έχει πιο πολλή πλάκα. Το κουτί λέει από 6 ετών αλλά εμείς το έχουμε απλοποιήσει και παίζουμε από 3 ετών σίγουρα. Είναι και κάπως κινητικό οπότε τα αγόρια το προτιμάνε! Η τιμή του είναι στα €19,99.

Exost Cars Τηλεκατευθυνόμενο Αυτοκίνητο X-Speed 2 1:10. Δεν θα μπορούσε να λείπει ένα τηλεκατευθυνόμενο από τη wishlist των αγοριών φέτος. Αυτό είναι πολύ γρήγορο στα 15 χλμ/ώρα και κάνει κάτι περιστροφές που τους τρελλαίνει! Κοστίζει αρκετά στα €59,99 αλλά αν το δώρο προορίζεται για σπίτι με 2 παιδάκια θα έλεγα ότι αξίζει. Να ξέρεις βέβαια ότι το ξεμάλλιασμα είναι δεδομένο για το ποιός θα παίξει πρώτος και τέτοια. Να σου πω επίσης ότι δεν θα σου πρότεινα τηλεκατευθυνόμενα σε μικρές ηλικίες (κάτω από 3-4 ετών) γιατί τα παιδιά τα φοβούνται λόγω θορύβου και κίνησης!

Spy X New Wrist Walkie Talkies. Notice how όλα τα αγορίστικα παιχνίδια έχουν το γράμμα X στους τίτλους τους? Τα κάνει πιο cool υποθέτω! Αυτά είναι walkie talkies σε σχήμα ρολογιού και ανήκουν σε μία σειρά με πολλά gadgetάκια τύπου espionage (κατασκοπικά να τα πω?). Ο Θεοφάνης (6μιση ετών) έχει πάθει μία εμμονή με τα ρολόγια οπότε αυτό ήταν instant love γι αυτόν. Κοστίζουν €49,99 έχουν ψηφιακή οθόνη και εμβέλεια 3 χιλιόμετρα!!! Δηλαδή  μπορώ άνετα να τον στείλω στη γιαγιά με το ρολόι walkie talkie και να του μιλάω από το σπίτι μου!! Χαχα.

Yo-Kai S1 Watch. Να σου πω ότι δεν κατάλαβα πολύ καλά τι είναι αυτό το ρολόι. Αυτό είναι το γενικότερο πρόβλημά μου με τα αγορίστικα παιχνίδια. Βλέπουν κάτι πολύ απλό και ενθουσιάζονται. What for? Άγνωστο. Όπως πχ με τα αυτοκινητάκια - ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι τόσο ενδιαφέρον να φτιάχνεις σειρές από αυτοκινητάκια και να λες βρουμ βρουμ. Back to this όμως. Αυτό το ρολόι κατ΄αρχήν ΔΕΝ λέει την ώρα. Κάνει διάφορους ήχους και αναγνωρίζει κάτι δισκάκια που τα λέει "μετάλλια". Επίσης κάπως συνδέεται και με το tablet / ipad και αναγνωρίζει αυτές τις τάπες τέλος πάντων. Δεν μου αρέσει καθόλου. Το λατρεύει αυτός ο μεγάλος μου. Κατάλληλο από 4 ετών και κοστίζει €29,99.

LEGO City Fire Value Pack 3 σε 1. Αυτό αρχικά δεν τους γέμισε το μάτι. Όμως όταν το ξανακοίταξαν (κυρίως ο Παναγιώτης ετών σχεδόν 5) κατάλαβαν ότι είναι σούπερ παιχνίδι με πάρα πολλά κομμάτια μέσα και μοιάζει με την Αστυνομία Lego που είχε φέρει ο Νονός (που ήταν winner επίσης δες το εδώ - warning πανάκριβο) αλλά σε Πυροσβεστική. Το κουτί λέει κατάλληλο από 5-12 ετών. Οπωσδήποτε χρειάζεται συναρμολόγηση με τη βοήθεια ενήλικα στις μικρότερες ηλικίες. Επίσης, αν ανησυχείς ότι μετά θα γίνουν χίλια κομμάτια και δεν θα ξαναφτιάχνεται do not dispair. Τα παιδιά με τη φαντασία τους ξαναφτιάχνουν άλλα "παρόμοια" πράγματα από τα ίδια κομμάτια. That's half the fun. Κοστίζει €39,99 και είναι από τα αγαπημένα μου στη λίστα τους!

Άμμος Supersand. Και αυτό το είδαν στην τηλεόραση. Είναι άμμος που δεν λερώνει και δεν σκορπίζεται. Έχει διάφορα εργαλεία που κάνεις κάστρα και διάφορα εφέ όπως πχ πέτρινα μονοπάτια, πατημασιές σκύλων κλπ. Μου αρέσει πολύ γιατί είναι κάπως πιο δημιουργικό από αυτά τα ρολόγια (τα χω βάλει με τα ρολόγια ναι) και βγαίνει σε πολλά χρώματα. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 4 ετών και έχει πολλές εναλλακτικές από €9,99 έως 34,99. Εννοείται ότι τα παιδιά θέλουν αυτό με τα κάστρα - των €34,99!

Playmobil ομάδα διάσωσης Ακτοφυλακής. Μία εμμονή με τα σώματα ασφαλείας διακρίνω. Το βλέπεις κι εσύ ε? Τα playmobil επίσης τα θεωρώ σίγουρο δώρο, ακόμα και αν ήδη το έχει το παιδάκι, απλά το μεγαλώνει! Το συγκεκριμένο είναι από τη σειρά city action και προτείνεται για ηλικίες από 4 έως 10 ετών. Περιλαμβάνει ένα ελικόπτερο, ένα ταχύπλοο σκάφος και έναν σέρφερ που τον κυνηγά ο καρχαρίας. What's not to love? Κοστίζει €39,99.

LEGO Ιπτάμενος Καρχαρίας. Και ο καρχαρίας κάνει 2η εμφάνιση στη wishlist. Το παιχνίδι ανήκει στη σειρά Lego Ninjago η οποία αρέσει παρα πολύ στα παιδιά μου. Νομίζω γενικά ότι απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα αγόρια, θα έλεγα 7-12 ετών, το κουτί λέει 7+. Περιέχει αυτόν τον legoκαρχαρία και 2 τύπους Lego ninjago, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Lloyd (έτσι γράφεται?) που είναι ο πράσινος και είναι ο αγαπημένος του Παναγιώτη (είπαμε είναι σχεδόν 5 αυτός!). Έχει και κάτι όπλα και κάτι ψάρια σάπια. Γιατί τι αξία έχουν τα φρέσκα? Τα αγόρια ξέρουν. Η τιμή του είναι €24,99 και αποτελείται από 221 κομμάτια!

LEGO Mighty Micros Spiderman εναντίον Green Goblin. Εδώ παίζουμε σε αυτή την ανεξήγητη κατηγορία παιχνιδιών που αγαπούν τα αγόρια. Τα παιχνίδια χωρίς κανένα νόημα. Είναι ο spiderman σε ένα όχημα. Είναι και ο (διάσημος) Green Goblin σε ένα άλλο. Ποιό το θέμα τους δεν καταλαβαίνω. Αλλά έτσι είναι αυτά. Κοστίζει €12,98 και προτείνεται για ηλικίες από 5 έως 12 ετών. Προσωπικά μου φαίνεται λιγάκι υπερβολή το 12 ετών. Αν και τώρα που το σκέφτομαι έχω ενήλικα φίλο μου πατέρα παιδιών και τέτοια που πολύ θα του άρεσε αυτό το δώρο νομίζω.

Scooter Razor Riprider 360 trike. Εδώ έχουμε ανέβει επίπεδο. Και σε coolness και σε τιμή εννοείται. Αυτό είναι ένα τρίκυκλο το οποίο άρεσε πάρα πολύ στον Παναγιώτη ο οποίος είναι δεινός πατινέρ και ποδηλατέρ γενικότερα. Προτείνεται για ηλικία από 5 ετών με επίβλεψη ενηλίκου. Έχει μία μεγάλη ρόδα μπροστά και 2 πολύ μικρότερες πίσω που κάνουν πλήρη περιστροφή! Αν ψάχνεις να εντυπωσιάσεις το μικρό αγόρι στη ζωή σου (παιδί, ανήψι, βαπτηστήρι ή απλή αδυναμία) τσέκαρέ το. Να σε ενημερώσω ότι τιμολογείται στα €129,99. Γκλουπ.

Scooter Razor S Πράσινο. Και αυτό αρέσει στον Παναγιώτη (είναι των τροχοφόρων γενικότερα) γιατί έχει 2 ρόδες αντί για 3 που έχει το τωρινό του πατίνι και έτσι τον κάνει να νιώθει μεγάλος. Αν αναρωτιέσαι αν θα τα καταφέρει ένα παιδί αυτής της ηλικίας (ας πούμε 5) θα σου πω εξαρτάται. Το κουτί του λέει από 6 ετών και πάνω. Ο Παναγιώτης κάνει ποδήλατο εδώ και καιρό χωρίς βοηθητικές οπότε πιστεύω ότι το 'χει. Είναι και πράσινο στο αγαπημένο του χρώμα. Θα έπρεπε να λέγεται Παναγιώτης το πατίνι. Κοστίζει €49,98 και παραδέχομαι ότι μου αρέσει κι εμένα!

Πόκεμον Action Figure. Πάμε πάλι σε αυτά τα ανεξήγητα παιχνίδια. Δεν έχω πολλά να σου πω πέραν ότι τα Πόκεμον αρέσουν πολύ στα πρωτάκια και από ότι καταλαβαίνω συζητώνται στα δημοτικά σχολεία. Και στα νηπιαγωγεία. Βοήθειά μας. Νομίζω ότι πωλείται 1 φιγούρα ανά κουτί παρόλο που άρχικά νόμιζα ότι είναι 2 μαζί, ένας δράκος και μία κατσίκα (???). Προτείνεται για ηλικίες από 4 ετών και κοστίζει €19,99.

Πόκεμον Λούτρινο. Δεν γλιτώνουμε από τα πόκεμον. Τα θέλουμε και σε χνουδωτό "ντουντάκι" γιατί τόσο τα αγαπάμε. Είναι κατάλληλο από 3 ετών και κοστίζει €30,00. Κάπως ακριβό δεν είναι για λούτρινο? Α ναι ξέχασα είναι Πόκεμον και έχει ύψος 25 ολόκληρα εκατοστά! Και άρεσε πολύ και στους 2. Πότε ξεπερνάνε τη φάση με τα λούτρινα?

Παζλ 3D McQueen με φως. Τι έκανε λέει? Λοιπόν είναι ένα σφαιρικό παζλ με 108 κομμάτια. Όταν το φτιάξεις το βάζεις σε μία βάση που έχει φως LED. Χτυπάς παλαμάκια και ανάβει! Εντάξει έχει πολλή πλάκα αυτό! Είναι φωτιστικό και για το δωμάτιο! Εκτός αν έχεις κανένα μικρό 2 χρονο να περιφέρεται για να εξερευνεί τα όσα λάμπουν, στην οποία περίπτωση το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν νομίζω ότι θα παραμείνει συναρμολογημένο για πάνω από 15 λεπτά. Προτείνεται για παιδιά από 4 έως 9 ετών και κοστίζει €24,99.

Winnie το άτακτο ρομπότ. Ναι αυτό το βιβλίο μας το πήρε ο νονός και η νονά στα αγγλικά και έχουν τρελλαθεί και οι 3 τους με την ιστορία. Έχει εκπληκτική εικονογράφηση - deifinitely a daytime read για να βλέπουν τις εικόνες και added bonus έχει στο τέλος οδηγίες για να φτιάξεις το δικό σου ρομπότ (από κούτες και ρολά κουζίνας) συν πολλά αυτοκόλλητα για να διακοσμήσεις το ρομπότ σου. Το προτείνω ανεπιφύλακτα και σου έχω βάλει την ελληνική έκδοση στο link! Κοστίζει €6,89 online και προτείνεται για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Επειδή αυτό με το ρομπότ το έχουμε, ο κάθε ένας ζήτησε μία διαφορετική περιπέτεια της Winnie της μάγισσας. Ο Θεοφάνης ήθελε αυτό με τους δεινόσαυρους και ο Παναγιώτης αυτό με το στοιχειωμένο σπίτι. Νομίζω ότι αυτά θα τους τα παραγγείλω γιατί μου αρέσουν κι εμένα και θέλω να δω αν έχουν κι αυτά κατασκευή στο τέλος! Κοστίζουν από €7,92 το κάθε ένα.

Αν ψάχνεις κάτι σε ρούχο μπορείς να κοιτάξεις στο DPAM που έχει ωραία σχέδια και καλή ποιότητα, αν και σε προειδοποιώ (αυτό στο σπίτι μας προφέρεται πορδοποιώ να ξέρεις) ότι τα αγόρια δεν θέλουν ρούχα για δώρο. Αν δεν είσαι σίγουρη/ος για το μέγεθος στα παιδικά του DPAM πάντα να παίρνεις το μεγαλύτερο, έχουν μικρές φόρμες τα ρούχα τους. Ενναλακτικά δες και στο Boden που είναι από τα αγαπημένα μου καταστήματα γενικότερα. Damn Brexit.

Για το τέλος να σου πω ότι τα αγόρια χάρηκαν τρομερά και με τα νέα τους GEOX παπούτσια με φωτάκια. Και αυτά επίσης έχουν πάρει τα approving σχόλια των συμμαθητών οπότε extra joy. Αν θέλεις δες του Παναγιώτη εδώ και εδώ, η τιμή τους είναι στα €65. Ο Θεοφάνης διάλεξε κάτι γκρί με γαλάζιο που δεν τα βρίσκω online, δες παρόμοιο σε μπλέ σκούρο εδώ, η τιμή τους στα €53. Δεν είναι ότι πιο στυλάτο αλλά ποιόν ενδιαφέρει αυτό? Σίγουρα όχι τα αγόρια!

Ελπίζω να σου έδωσα μερικές ιδέες για το τί να πάρεις σε εκείνο το αγοράκι που δεν ξέρεις τι θα του άρεσε. Τα παραπάνω έρχονται kids approved. Αν σου άρεσε αυτό το post κάνε Like πατώντας την καρδούλα πιο κάτω. Επίσης σκέφτομαι να κάνω και ένα post με τη δική μου wishlist! Πως θα σου φαινόταν? Κάνε subscribe στο newsletter εδώ για να ενημερωθείς για νέα posts!

xxx

phaedra loves ... gifting!

Morning Skincare Routine

Morning Skincare Routine

5 κοινά λάθη περιοποίησης προσώπου

5 κοινά λάθη περιοποίησης προσώπου