Βιβλία που διαβάζω και ακούω(!) αυτή την περίοδο

Βιβλία που διαβάζω και ακούω(!) αυτή την περίοδο

Ποτέ δεν σταμάτησα να αγοράζω βιβλία. Ανήκουν στις πιο guilt-free αγορές που κάνω και συνήθως προτιμώ να τα επιλέγω από online καταστήματα (κυρίως από το amazon.co.uk αλλά και από το public.gr). 

Αυτή την περίοδο δεν βρίσκω την ησυχία που απαιτείται για να συγκεντρωθώ και να διαβάσω κάτι που απαιτεί και πολλή σκέψη. Με 3 μικρά παιδιά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να κάτσεις κάπου με ησυχία και ένα βιβλίο. Ξέρεις, είναι από αυτές τις σκέψεις που κάνεις του τύπου: "έπρεπε να διαβάζω περισσότερα βιβλία και να βλέπω λιγότερη τηλεόραση, τότε που είχα την επιλογή!".
Τα βιβλία μου κυκλοφορούν σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού!

Τα βιβλία μου κυκλοφορούν σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού!

Παρόλα αυτά, επειδή πρώτον έχω την τάση να είμαι συνεχώς καλωδιωμένη σε κάποιο κινητό, laptop, ipad κλπ και δεύτερον δεν μου αρέσει να κλαίω για το χυμένο γάλα (!), κάνω μια προσπάθεια να μην χάνω τελείως την επαφή με τα βιβλία. Επομένως προτιμώ να επιλέγω (προς το παρόν τουλάχιστον) εύκολα βιβλία - όπως βιβλία διατροφής, οργάνωσης χώρου, αμπελοφιλοσοφίας κλπ που είναι πιο εύπεπτα για μένα.

Θα σου δείξω τι κυκλοφορεί around the house, αλλά πριν σου πω για τα actual βιβλία, θέλω να τονίσω ότι είμαι πολύ χαρούμενη για την ύπαρξη των audiobooks.

Η εφαρμογή audible σου διαβάζει το βιβλίο που έχεις επιλέξει!!!

Η εφαρμογή audible σου διαβάζει το βιβλίο που έχεις επιλέξει!!!

Έχω κατεβάσει (άλλη) μία εφαρμογή στο κινητό μου που λέγεται audible.

 Όταν την κατέβασα μου δόθηκαν για δωρεάν δοκιμή κάποια credits, με τα οποία μπορούσα να "αγοράσω" κάποιον τίτλο που με ενδιαφέρει. Δηλαδή,  είχε κάποιους τίτλους βιβλίων (στα αγγλικά), διάλεξα κάποιο για να το κατεβάσω, χωρίς να πληρώσω κάτι. Επέλεξα την αυτοβιογραφία του Βενιαμίν Φρανκλίνου. Μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον για τη ζωή του μία φίλη και βιβλιοφάγος. Το κατέβασα λοιπόν και όποτε θέλω, μπορώ και πατάω το play, και ακούω κάποιον να μου διαβάζει τη βιογραφία που διάλεξα! Πόσο 21ος αιώνας? Το καταλαβαίνεις? Με αυτόν τον τρόπο, όταν περπατάω βάζω τα ακουστικά μου και ακούω, όταν οδηγώ συνδέω το Bluetooth και ακούω! Πόσο εύκολος τρόπος να μάθεις τόσα πράγματα! Έχω ενθουσιαστεί.

Τέλος πάντων, αν δεν είσαι fan της τεχνολογίας, μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω! Τα βιβλία που έχω επιλέξει είναι τα εξής:

Get the Glow από την Madeleine Shaw (Διατροφή)

Gettheglowbreakfast

Αυτό το βιβλίο είναι αυτό που με ενέπνευσε να κόψω τη ζάχαρη. Σου έχω μιλήσει αρκετά γι' αυτό το βιβλίο, αλλά ακόμα δεν το έχω εξαντλήσει - έχει πολλή πληροφορία μέσα. Κυκλοφορεί σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού - όχι μόνο στην κουζίνα. Το διαβάζω και το βράδυ πριν κοιμηθώ καμια φορά! Αφού έχω τελειώσει και τη βραδινή ρουτίνα! Α όλα κι όλα - δεν κάνουμε μισές δουλειές! Η Madeleine έχει πολύ ωραίες συνταγές - χωρίς ζάχαρη και συνήθως χωρίς γλουτένη. Επίσης έχει καμιά 50αριά σελίδες που σου εξηγεί κάποια πράγματα σε απλά βρεττανικά γιατί βλάπτουν κάποιες τροφές και τι καλό κάνουν κάποιες άλλες. Απλό και όμορφο βιβλίο, ιδανικό για τους πρωτάρηδες σε αυτά - όπως εγώ. Τώρα έχει βγάλει και 2ο βιβλίο αλλά προσωπικά ακόμα δουλεύω το πρώτο.

Deliciously Ella από την Ella Woodward

ella

Άλλο ένα βιβλίο διατροφής. Αυτό το βιβλίο το έγραψε η (πανεμορφη) Ella Woodward καθώς η ίδια αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγιείας. Ψάχνοντας εναλλακτικές θεραπείες στο πρόβλημά της ανακάλυψε κάποια βιβλιογραφία για το πως μπορείς να θεραπεύσεις ασθένεις αλλάζοντας τη διατροφή σου. Η Ella αποφάσισε να το δοκιμάσει και άρχισε να τρώει "καθαρά", δημιουργώντας δικές της συνταγές που της άρεσαν. Η ίδια λέει ότι θεραπεύτηκε από το πρόβλημά της. Εγώ δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη μου σε αυτό, αλλά οι συνταγές της Ella είναι plant based, dairy free και gluten free. Με βοηθούν να προσθέσω εναλλακτικές στο πρόγραμμα διατροφής μου και διαβάζοντας τις διάφορες ενότητες που έχει ανά κατηγορία τροφίμου έμαθα και κάποια πράγματα.

The Life Changing Magic of Tidying από την Marie Kondo

MarieKondoTidying

Μετά το 2ο παιδί και στη συνέχεια με περισσότερη έμφαση μετά το 3ο, άρχισα να πιέζομαι στο χώρο του σπιτιού από την ακαταστασία, η οποία οφειλόταν αφενός στη δική μου προσωπική δυσκολία να συνηθίσω να μαζεύω τα πράγματά μου (let alone των παιδιών) και αφετέρου στα υπερβολικά πολλά πράγματα που προστέθηκαν στο σπίτι. Συχνά σκεφτόμουν ότι το σπίτι δεν μας χωράει και ότι χρειάζομαι full-time 24:7 καθαρίστρια στο σπίτι, γιατί τα δικά μου χέρια δεν αρκούν.

Το βιβλίο αυτό που είναι παρεμπιπτόντως και τρελό best-seller το έχει γράψει μία γλκύτατη Ιαπωνέζα, η οποία μέσω του βιβλίου σου μαθαίνει την τέχνη της τακτοποίησης. Ναι είναι τέχνη!

Σου βάζω στοίχημα ότι αν διαβάσεις τις πρώτες 30 σελίδες του βιβλίου δεν θα μπορείς να αντισταθείς στην διάθεση για να ξεκαθαρίσεις τα υπάρχοντά σου. Εκτός ίσως αν έχεις 24:7 καθαρίστρια και δεν σε έχει απασχολήσει το θέμα. Πέραν τούτου, αυτό το βιβλίο με έκανε να δοκιμάσω και το capsule wardrobe για το οποίο σου γράφω συνέχεια, γιατί είναι τόσο απελευθερωτικό! Σε βάζει σε μία πιο minimal ιαπωνική λογική! Less is more και τέτοια!

Τώρα πρέπει να βρω τα guts να πιάσω το ξεκαθάρισμα των βιβλίων και Cd, μετά των μπιζού και αξεσουάρ. Και όταν τα κάνω όλα αυτά, είμαι σίγουρη ότι θα έχω μείνει με τα μισά πράγματα από όταν ξεκίνησα. Ίσως τότε να συνειδητοποιήσω ότι δεν είναι το σπίτι μικρό, αλλά τα πράγματά μου υπερβολικά πολλά!

Εσύ? Τι εννοείς δεν είσαι τύπος που ξεκαθαρίζει? Έλα τώρα, δε χάνεις κάτι να το ξεκινήσεις... I dare you!

Το προτείνει και η Gwyneth ;)

Εσύ τι διαβάζεις??? γράψε μου στα σχόλια.

xxx

Phaedra loves ... reading!

Λογική και Διαισθητική σκέψη

Λογική και Διαισθητική σκέψη

Η τελική ανοιξιάτικη ντουλάπα μου - My Final Spring Capsule

Η τελική ανοιξιάτικη ντουλάπα μου - My Final Spring Capsule