5 κοινά λάθη περιοποίησης προσώπου

5 κοινά λάθη περιοποίησης προσώπου

Ο χειμώνας είναι ή εποχή του extra love στο skincare κατά τη γνώμη μου. Όλοι θέλουμε λίγο περισσότερη φροντίδα στο δέρμα, δεν έχει τόση ζέστη και έτσι "αντέχουμε" περισσότερη περιποίηση! Ιδου όμως μερικά από τα standard λάθη που κάνουμε στην περιοποίηση προσώπου!

1. Ξεπλένεις το πρόσωπό σου μέσα στο ντους. Το καυτό ή έστω ζεστό νερό με το οποίο κάνεις μπάνιο δεν κάνει καλό στο δέρμα του προσώπου. Επομένως μην πλένεις το πρόσωπό σου όταν κάνεις μπάνιο, αλλά ακριβώς μετά, στο νιπτήρα σου με κρύο νερό. Να τσιτώσει και λίγο - ξέρεις εσύ!

2. Βάζεις τελευταία την κρέμα ματιών. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο. Έτσι αν βάλεις πρώτα την κρέμα προσώπου θα "κατσει"από πάνω από την περιοχή των ματιών και όταν από πάνω βάλεις την κρέμα ματιών αυτή δεν θα απορροφηθεί. Στο έχω ξαναπεί! Είναι σαν να βάζεις το βρακί σου πάνω από το τζην σου! Οπότε μετά τον καθαρισμό, toner, serum (αν τα κάνεις όλα αυτά!) βάζεις κρέμα ματιών και τέλος κρέμα προσώπου.

3. Χρησιμοποιείς αφρό καθαρισμού. Κι εμένα μου αρέσει, αλλά να ξέρεις ότι οι αφροί καθαρισμού στεγνώνουν υπερβολικά το δέρμα αφού τραβούν ενυδάτωση από το δέρμα αντί να προσθέτουν σε αυτό. Δοκίμασε άλλα πιο κρεμώδη σαπούνια προσώπου όπως αυτό ή έστω gel όπως αυτό. Της μόδας επίσης είναι τα cleansing balms τα οποία μου αρέσουν πολύ, ειδικά όταν δεν θέλω να πλησιάσω το παγωμένο νερό το βράδυ πριν κοιμηθώ!

4. Δεν πλένεις το πρόσωπό σου και το πρωί. Όλο το βράδυ που κοιμάσαι και γίνεται η περιβόητη αποτοξίνωση στο σώμα, μαζεύει η επιδερμίδα σου διάφορα "σκουπίδια" σε συνδυασμό με ιδρώτα (η πρωινή λάμψη που βλέπεις? ναι είναι από ιδρώτα!) και νεκρά κύταρρα. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις τρελό καθαρισμό το πρωί, αρκεί ένα σαπούνι/gel/ γαλάκτωμα, αλλά είναι λίγο μπλιάχ να μην το κάνεις και από πάνω να βάλεις κι άλλες κρέμες και makeup, right?

5. Δεν ξεβάφεσαι κάθε βράδυ. Προσωπικά πολλές φορές ένοχη του συγκεκριμένου εγκλήματος. Το κόλπο είναι να βγάζεις το μακιγιάζ σου και να καθαρίζεις το πρόσωπό σου πολύ νωρίτερα από την ώρα που πας να κοιμηθείς. Δηλαδή μόλις επιστρέψεις στο σπίτι. Η Caroline λέει σαν tip να ξεβάφεσαι πριν βγάλεις το σουτιέν σου! Χαλαρωτικός συνδυασμός! 

Σε ποιά από τα λάθη αυτά έχεις πέσει? Νομίζω εγώ σε όλα. Αλλά όσο ζεις μαθαίνεις κι έτσι έχω βελτιώσει πολύ τη ρουτίνα μου για το πρόσωπο με θετικά αποτελέσματα. Δες εδώ την πρωινή και βραδινή μου ρουτίνα αν και σύντομα θα σου κάνω νέο post γιατί έχουν ανανεωθεί αρκετά από τότε!

Stay tuned και μην ξεχάσεις να κάνεις like πιο κάτω και subscribe στο blog για να μένεις connected!!

xxx

phaedra loves ... skincare!

Ιδέες για Δώρα σε Αγόρια

Ιδέες για Δώρα σε Αγόρια

Αγαπημένες Μπάρες Granola

Αγαπημένες Μπάρες Granola