Is September the new January?

Is September the new January?

Περί τις 20 Αυγούστου, προς το τέλος των διακοπών μας, ένιωσα αυτό το παράξενο αλλά και γνώριμο συναίσθημα του να ανυπομονείς να επιστρέψεις, να ξεκινήσεις καινούρια πράγματα. Να διορθώσεις λιγάκι και τα στραβά από αυτά που δεν αλλάζουν. Να ξεκαθαρίσεις τις ντουλάπες σου. Να ξεκινήσεις πάλι γυμναστικούλα. Διατροφούλα. Να συμμαζέψεις τα οικονομικά σου. Ding ding... Ring-a-bell? Όχι απλά μοιάζει με Ιανουάριο, είναι πιστεύω και πιο ισχυρός ο Σεπτέμβριος στο planning και στο wishful thinking από τον Ιανουάριο.

Εδώ και χρόνια, ο Σεπτέμβριος προσπαθεί under cover να κλέψει τη θέση του Ιανουαρίου. Φέτος, με το 1ο μου παιδί να ξεκινά και το δημοτικό (αγααααααπη μου ...) ο κύβος ερρίφθη. Ο Σεπτέμβριος πήρε τη θέση του Ιανουαρίου, χωρίς να το πάρουμε είδηση.

Ενώ λοιπόν ο υπόλοιπος κόσμος κάνει new year resolutions τον Ιανουάριο, εγώ έχω ήδη μία σχετικά μακροσκελή λίστα από September Resolutions.

  • Να ξαναρχίσω διατροφή: Μετά από πολλά πολλά πεντανόστιμα λαχταριστά φανταστικά Νιώτικα φαγητά που καταβρόχθισα στις διακοπές (τηγανητά και κρέπες included) ανυπομονούσα να ξαναστρώσω το στομάχι μου με σαλατούλες, φρούτα, γιαούρτια, γάλατα αμυγδάλου, βρώμες (as in ο πληθυντικός της βρώμης) και λοιπά. Είχα cunningly κλείσει ραντεβού με την διαιτολόγο που με παρακολουθεί πριν φύγω διακοπές, για 3 μέρες μετά την επιστροφή μου. Όχι, δεν με εμπόδισε αυτό από το να φάω ότι να 'ταν. Απλά με σταμάτησε από το να πάρω άλλα 1-2 κιλά μετά την επιστροφή μου με τη σκέψη και μόνο ότι τώρα τα 'χω κάνει σκ*τά, ας φάω και τα σουβλάκια και τα burger και πάω την άλλη εβδομάδα για λιπομέτρηση! Classic self-τρικλοποδιά. No thank you
  • Να αυξήσω τη Γυμναστική: Αχ πότε θα γυρίσω, να πάω να κάνω zumba. Εντάξει την αγαπώ τη zumba πολύ. Όμως πέραν αυτής ήθελα να κάνω κάτι ακόμα. Γιατί μόνο 1-2 φορές που καταφέρνω να πηγαίνω δεν μου φτάνει. Περιμένω να ανέβει το πρόγραμμα με τα ομαδικά του Σεπτεμβρίου για να στριμώξω κάπου στο πρόγραμμα άλλη μία ώρα με λίγο πιο βαράκια κοιλιακούς κατάσταση.
  • Να μάθω κάτι νέο: Μου αρέσει πολύ να μαθαίνω (ακόμα και τώρα) καινούρια πράγματα. Καιρό σκεφτόμουν να δοκιμάσω κάποιο course σε κάτι που με ενδιαφέρει αλλά δεν είχα καταλήξει. Στις διακοπές ήμουν ακόμη ανάμεσα σε 2 διαφορετικές κατευθύνσεις. Τελικά αποφάσισα και γράφτηκα σε ένα πολύ καλό πρόγραμμα για Digital Marketing. Σαν τομέας με ενδιαφέρει πολύ, και μου είναι χρήσιμο τόσο στην δουλειά μου όσο και στο blog. Οπότε τι καλύτερο? Ξεκινάω!!!
  • Να ξεκαθαρίσω το σπίτι!! Καλά αυτό πολύ κλασσικό. Να φτιάξω ντουλάπια, να πετάξω άχρηστα, να φτιάξω εκείνο το συρτάρι που πέφτει, να τακτοποιήσουμε την αποθήκη στο γκαράζ και τέτοια. Βρήκα έναν πολύ ευχάριστο τρόπο όμως να το κάνω! Με παρέα. Η φίλη μου κι εγώ κάνουμε το εξής "Παιχνίδι": Για ένα μήνα, κάθε μέρα ξεφορτωνόμαστε κάτι. Την πρώτη μέρα 1 πράγμα. Τη δεύτερη 2, την τρίτη 3 κ.ο.κ. Υπολογίσαμε ότι στο τέλος του μήνα θα έχουμε βγάλει από το σπίτι περίπου 500 πράγματα!! Στέλνουμε και φωτό η μία στην άλλη κάθε μέρα με τα decluttered πράγματα of the day. Σήμερα πρέπει να βρω 10 πράγματα. (Ξεκινήσαμε τέλος Αυγούστου).
  • Να τακτοποιήσω τα οικονομικά. Καλά, παρά το πτυχίο μου στα Οικονομικά και το μεταπτυχιακό επίσης, αυτό είναι από τα πιο δύσκολα! Γιατί τη θεωρία την ξέρεις αλλά η πράξη αντιστέκεται σθεναρά. Πάντως μπορείς όπως κι εγώ να ξεκινήσεις από τα εύκολα. Πχ. να αλλάξεις πάροχο στο κινητό σου ή στο σταθερό κλπ. Πρόσφατα το έκανα (αυτή την εβδομάδα ολοκληρώθηκε) και πολύ χάρηκα γιατί θα πληρώνουμε περίπου τα μισά λεφτά κρατώντας τις ίδιες και καλύτερες παροχές. No more φούσκωμα του λογαριασμού κινητής πληρώνοντας €5 τα 200MB πάνω από το πάγιο.
  • Να ξεκαθαρίσω Ντουλάπες. Έχοντας κάνει το πείραμα με τις ντουλάπες capsule από το χειμώνα του 2015-16, η ντουλάπα μου είναι από τα πλέον τακτοποιημένα και minimal μέρη του σπιτιού μας. Πάντως επειδή δεν έχω φθινοπωρινή capsule έκανα λιγουλάκια ψώνια και ανυπομονώ να δροσίσει λιγάκι για να αποθηκεύσω τα καλοκαιρινά, τα σανδάλια και τα brikenstock ώστε να μου λείψουν μέχρι του χρόνου! Αν ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει να κάνεις capsule wardrobe, σου προτείνω να διαβάσεις αυτό και αυτό. Εμένα μου ταιριάζει πάρα πολύ και σίγουρα είναι ο μόνος τρόπος να μην μεγαλώνει το clutter στην ντουλάπα σου σιγά σιγά.
  • Να κάνω το πρόγραμμα της οικογένειας. Θα κάνουμε τα ίδια με πέρυσι για τα παιδιά τα απογεύματα? Στίβο, Taek Won Do, Κολύμπι, Μουσική, Αγγλικά? Το διάβασμα του Θεοφάνη? Ποιος θα κρατάει τα παιδιά όταν εγώ θα είμαι στο μάθημά μου? Ποιες μέρες θέλει ο Αντώνης να κάνει προπόνηση? Ουφ. Πως θα τα βολέψω όλα για όλους και τα δικά μου μαζί ? Αυτό με αγχώνει πιο πολύ από όλα. Ανυπομονώ λοιπόν να καθορίσω το πρόγραμμα δραστηριοτήτων για όλους μας, ώστε να ξε-αγχωθώ και να το απολαύσω. Εξ΄άλλου όλα αυτά είναι ευχάριστα πράγματα και θα πρέπει να μην με αγχώνουν. Σωστά? Θα τη βρω τη λύση. Κάθε χρόνο θα είμαι και πιο έμπειρη στο να καταστρώνω το τέλειο master plan της οικογένειας, within budget and time constraints. Φέτος είμαι κι εγώ πρωτάκι, οπότε ζητώ κατανόηση και υποστήριξη!

Είμαι πλέον πεπεισμένη ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο νέος - ύπουλος - Ιανουάριος. Τι λες κι εσύ? Τι ανυπομονείς να ξεκινήσεις φέτος? Γράψε εδώ κάτω στα σχόλια αυτό για το οποίο ανυπομονείς το περισσότερο. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω resolutions και σχέδια!

xxx

Phaedra loves ... new begginings!

Post Cover Photo Credits: Hilary Clarcq

 

 

August Favourites - Αγαπημένα Προϊόντα Αυγούστου

August Favourites - Αγαπημένα Προϊόντα Αυγούστου

My Step by Step Guide to a DIY Home Pedicure!

My Step by Step Guide to a DIY Home Pedicure!