My Step by Step Guide to a DIY Home Pedicure!

My Step by Step Guide to a DIY Home Pedicure!

Μετά από 3-4 προσπάθειες να κάνω μόνη μου pedicure στο σπίτι, με σταδιακά αυξανόμενη επιτυχία, σκέφτηκα να σου πω τι έμαθα, αν θέλεις να το δοκιμάσεις κι εσύ. Αν αναρωτιέσαι γιατί να προτιμήσεις το σπιτικό pedi, να μερικοί προφανείς λόγοι:

  • το κάνεις ότι ώρα σου βρεθεί κενό 45 λεπτών χωρίς να χρειάζεται να έχεις κλείσει από πριν ραντεβού. Αν έχεις ζωή, καταλαβαίνεις.
  • γλυτώνεις 15-20-25 ευρώ (ανάλογα που πας για pedicure). Always a plus.
  • είναι απολαυστικό και έχει και λίγη πλάκα. Yes, really. Είναι σαν να παίζεις κάτι.
  • τα χαλάς πολύ πιο δύσκολα γιατί πρώτον δεν χρειάζεται να μετακινηθείς άμεσα και δεύτερον έχεις νιώσει στο πετσί σου τη διαδικασία και δεν παίζει να ξεχαστείς. Πάντως και να τα χαλάσεις, no stress, έχεις by definition το βερνίκι στην ίδια απόχρωση για να το διορθώσεις. 

Εγώ συνήθως βρίσκω αυτή την ώρα Σ-Κ νωρίς το απόγευμα (π.χ. 4:30μμ) που κάποιος μπορεί και να κοιμάται και οι άλλοι να φυτοζωούν μπροστά στην τηλεόραση. Το θέμα του χρόνου είναι το πιο βασικό. Δηλαδή αν βρω το slot τότε πραγματικά αρπάζω την ευκαιρία, και απομυζώ τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου για 2 εβδομάδες τουλάστιχον. Εεε τουλάχιστον.

Αν ψήθηκες να το δοκιμάσεις να ξέρεις ότι μπορείς να είσαι όσο σχολαστική/ος ή όχι θέλεις, ανάλογα και με τα εργαλεία σου. Εγώ που είμαι λιγάκι υπερβολική σε αυτά, βγήκα και πήρα το ειδικό εργαλείο για τα πετσάκια και κάτι λαδάκια και κάτι άλατα για το νερό. Εσύ μπορείς να κάνεις το λιγότερο fussy version δουλεύοντας με ότι έχεις. Κι αν δεις ότι you like τότε ψώνισε και τα εργαλειάκια σου να είσαι πιο professional.

Να διευκρινίσω σε αυτό το σημείο ότι ουδεμία εκπαίδευση ή σχέση έχω με νύχια μανικιούρ ή πεντικιούρ, πέραν του αδιάψευστου γεγονότος ότι έχω 20 νύχια και έχω επενδύσει σε εκατοντάδες μανικιούρ και πεντικιούρ τα τελευταία 20 (!) χρόνια. Η σειρά της διαδικασίας που ακολουθώ είναι αυτή που βρήκα εγώ να δουλεύει καλύτερα, με αυτά που έχω. Που δεν είναι και λίγα. Εδώ που τα λέμε.

Βήμα 1ο Ξέβαμμα: Αφαίρεσε το υπάρχον βερνίκι από τα νύχια σου με βαμβάκι και ασετόν. Φρόντισε το ασετόν σου να περιέχει ασετόν. Αλλιώς κινδυνέυεις να βαρεθείς από το πρώτο λεπτό ξεβάφοντας αενάως το παλιό χρώμα.

Βήμα 2ο Μούλιασμα: Βύθισε τα πόδια σου σε μία λεκάνη με ζεστό (οριακά καυτό) νερό στο οποίο έχεις προσθέσει κάποιο υγρό σαπούνι και αν έχεις μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο. Εγώ βρήκα ένα με άρωμα γιασεμί και πρόσθεσα και ένα υγρό (που βρήκα σε κατάστημα καλλυντικών) που είναι για ποδόλουτρο με μέντα. Ανάλογα με το χρόνο που έχεις μουλιάζεις εκεί για 10 λεπτά. Παίξε με το κινητό σου.

Βήμα 3ο Σχήμα: Με ότι σε βολεύει, εγώ προτιμώ νυχοκόπτη - κόψε τα νύχια σου όσο κοντά τα θέλεις. Μετά λιμάρισε για να δώσεις το κατάλληλο σχήμα. Μην τα κάνεις μυτερά πχ! 

Βήμα 4ο Πετσάκια: Με το ειδικό εργαλείο σπρώξε τα πετσάκια προς τα πίσω και με το άλλο ειδικό εργαλείο, κόψε ότι πετσάκι περισσεύει γύρω από το νύχι και στη βάση. Σγα σγα και προσεκτικά μη σου γλυστράει και κοπείς. Κρίμα θα είναι.

Βήμα 5ο Τρίψιμο: Πάρε μία καλή ράσπα ή αν έχεις ελαφρόπετρα και βγάλε όλη σου την ένταση τρίβοντας φτέρνες και άλλα σκληρά σημεία. Μη χαιδεύεις. Τρίβε. Μετά ξέπλυνε και χρησιμοποίησε ένα scrub σώματος (ή ποδιών συγκεκριμένα) για να τρίψεις όλη την πατούσα και το πάνω μέρος, να απολεπιστεί το ποδαράκι σου, με πιάνεις.

Βήμα 6ο Ενυδάτωση: Έχοντας στεγνώσει τα πόδια, πέρασέ τα με μία κατάλληλη ενυδατική κρέμα. Όσο πιο πλούσια η υφή της τόσο το καλύτερο. Βιλούδο τα θέλουμε. 

Βήμα 7ο Χρώμα: Πέρασε με βάση όλα τα νύχια, ώστε να έχει διάρκεια και λείο αποτέλεσμα το βερνίκι σου. Μετά πέρασε 2 στρώσεις από το αγαπημένο σου βερνίκι. 

Βήμα 8ο Κλείδωσε: Αν ένα πράγμα σου συνιστώ σε αυτή τη διαδικασία είναι το Seche Vite. Είναι στεγνωτικό για τα νύχια, θαυματουργό. Το βρίσκω στο sephora (δεν έχω ψάξει αλλού) και το χρησιμοποιώ πάντα γιατί πραγματικά σου στεγνώνει τα νύχια αμέσως. Και δεν εννοώ σε μισή ώρα. Εννοώ ότι μπορείς να τα αγγίξεις σε 5 λεπτά. Είναι φανταστικό, και σίγουρα παρατείνει και τη διάρκεια του χρώματος. Τέλος αν θέλεις πέρασε τα πετσάκια (δεν χρειάζεται να στεγνώσει το βερνίκι σου) με αυτό το λαδάκι που τα μαλακώνει κι άλλο για να είναι πιο ωραία η όψη τους.

Θαύμασε!! Βγάλε φωτό και βομβάρδισε το instagram. Θα σου πρότεινα να το κάνεις 2 φορές σε 2 εβδομάδες πχ για να αποκτήσεις πιο μεγάλη εξοικείωση. Εγώ έχω κάνει 4 φορές so far και πραγματικά είμαι αρκετά ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Δεν είναι τέλειο - αλλά είναι πολύ κοντά! Και παίρνει 45 λεπτά! 

Αν το δοκιμάσεις και όντως ποστάρεις στο instagram χρησιμοποίησε και το hashtag #phaedralovesthis να τα δω κι εγώ!! 

xxx

phaedra loves ... diy nails!

Is September the new January?

Is September the new January?

12 Summer Empties - 12 Προϊόντα που εξάντλησα!

12 Summer Empties - 12 Προϊόντα που εξάντλησα!