Διατροφή update και εξομολόγηση!

Διατροφή update και εξομολόγηση!

Πριν αρκετές εβδομάδες ξεκίνησα ένα πρόγραμμα 6 εβδομάδων για σταδιακό detox, με σκοπό να get the glow! Δηλαδή να τιθασεύσω το τέρας της ζάχαρης που είχε γιγαντωθεί και να στραφώ προς μία πιο πράσινη διατροφή γενικά. Ήλπιζα να δω διαφορά στο δέρμα μου, στην διάθεσή μου και ίσως στη γραμμή μου.

Overall θα έλεγα ότι τα πήγα πολύ καλά! Κράτησα όλο το πρόγραμμα κόβοντας τελείως τη ζάχαρη και όλα τα προϊόντα που την περιέχουν. Δες εδώ το σχετικό post. Κι εδώ το επόμενο!

Προσπάθησα επίσης πολύ (για 10 μέρες) να αφαιρέσω και τη γλουτένη, ως μέρος του προγράμματος αυτού. Δεν επέμεινα να το κρατήσω για 2 εβδομάδες (η 3 δεν είμαι σίγουρη τι έπρεπε να κάνω) διότι άρχισα να τα παίζω σιγά σιγά.

Δοκιμάζοντας νέες γεύσεις!!!

Δοκιμάζοντας νέες γεύσεις!!!

Δηλαδή όλο πεινούσα γιατί αν σκεφτείς η γλουτένη βρίσκεται μέσα σε ότι σε (ή με) χορταίνει. Όλα τα ψωμοειδή, μακαρόνια κλπ. Δεν μπορούσα να απολαύσω τα αυγά μου το σ-κ γιατί το ψωμί χωρίς γλουτένη δεν μου αρέσει καθόλου. Επίσης όταν ήθελα ένα σνακ και δεν ήμουν σπίτι, ήταν αδύνατο να βρω κάτι κατάλληλο να φάω. Με έκανε να αισθάνομαι παραπάνω picky από ότι χρειάζεται για τη διατροφή μου. Δεν είχα σκοπό να τρώω εξεζητημένα τρόφιμα, ούτε να αντικαθιστώ πχ τα μακαρόνια με gluten free μακαρόνια. Είχα σκοπό να μάθω να τρέφομαι πιο υγιεινά. Απλώς αυτό!

Ξέρεις θα σου ομολογήσω επίσης ότι δεν αισθάνομαι καλά να δίνω τόση υπερβολική προσοχή στο τι τρώω, ενώ γύρω μου υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε. Εκτός λοιπόν αυτού, άρχισα και να ζαλίζομαι και να νυστάζω συνέχεια. Και δεν ήμουν έγκυος (χα.). Οπότε αποφάσισα να μην επιμείνω στο gluten free. Σκέφτηκα όμως ότι θα μπορούσα κάποιες φορές να αποφέυγω τη γλουτένη, χωρίς να γίνομαι υστερική, γιατί η αλήθεια είναι ότι και βάρος έχασα, και ελάφρυνα πολύ στην κοιλιά όσο το κράτησα. Οπότε gluten-free occassionally. Η ολίγη γλουτένη δεν βλάπτει!

Gluten free and sugar free πρωινό. Και dairy free ναι. yummy

Gluten free and sugar free πρωινό. Και dairy free ναι. yummy

Το συμπέρασμα είναι όμως θετικό. Δηλαδή, ναι μεν η ζάχαρη κόβεται δύσκολα - αυτό είναι δεδομένο, όμως αν επιμείνεις για 1 εβδομάδα τότε συνηθίζεις. Και δεν εννοώ συνηθίζεις την κακουχία. Εννοώ ότι σταματάει ο οργανισμός σου να θέλει να ταίσει το τέρας της ζάχαρης (!) και έτσι μειώνονται σχεδόν τελείως τα cravings.

Μετά από 3 εβδομάδες το δέρμα μου ήταν 3 φορές καλύτερο από ότι έχει υπάρξει τα τελευταία 3 χρόνια! (Get it? 3x3x3) Δηλαδή είχε υποχωρήσει η ακμή σχεδόν τελείως. Υπήρχαν φυσικά σημαδάκια (είπαμε, δεν έκανα και ολική μεταμόρφωση) αλλά έλαβα πολλά θετικά σχόλια για το πως φαίνεται το δέρμα μου εκείνες τις μέρες. Η μαμά μου ήταν σίγουρη ότι "κάτι έχω κάνει" και δεν της το λέω. Κι εγώ είχα απλά κόψει τη ζάχαρη! Σκέψου όμως και πόσα παραπάνω φρούτα και λαχανικά έβαλα στο πρόγραμμα! Εννοείται η μαμά ξεκίνησε sugar detox την επόμενη μέρα. Love!

Μεγάλο μείον ήταν επίσης και το ότι δεν μπορούσες να πιείς ούτε ένα ποτηράκι κρασί όλο αυτό το διάστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει να πω όχι σε μία ωραιότατη βραδινή έξοδο με τις μαμάδες από το σχολείο :( διότι ήμουν σίγουρη ότι δεν θα μπορούσα να περάσω καλά πίνοντας νερό για τόσες ώρες. (Φυσικά σκέφτηκα το αναψυκτικό - αλλά oops! ούτε κι αυτά επιτρέπονται!). Αλλά αυτό ήταν μία θυσία στο βωμό του detox! Χαχα.

Πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο.

Clear Skin + smoothie!

Clear Skin + smoothie!

Τώρα έχω και εξομολόγηση όμως.

Από τότε που το ολοκλήρωσα το πρόγραμμα, έχω αρχίσει πάλι να πέφτω στην παγίδα της ζάχαρης. Είπα μια μέρα να φάω λίγο τσουρέκι. Εντάξει its not the end of the world σκέφτηκα, be an adult about it. Ε ναι you guessed it. Έκτοτε τρώω κάθε μέρα ζάχαρη και φυσικά κάθε μέρα γλουτένη. Επίσης δεν κάνω καθόλου meal planning και με έχει πιάσει μία τρελλή μανία για self sabotage. Ιστορία της ζωής μου ... 

Μήπως όμως που τώρα ξέρω ότι είναι θέμα εβδομάδας, πρέπει να σταματήσω να κάνω σαν 5χρονο και να grow up ξανά? Λες να μπω στον σωστό δρόμο πάλι Μεγαλοβδομαδιάτικα?? Φοβάμαι ότι έχω πάρει πίσω τα κιλά που έχασα και σίγουρα το δέρμα μου μαρτυρά τις αμαρτίες !!! 

Λέω να κάνω ένα fresh start αύριο. Κι ας είναι Μεγάλη Τετάρτη. Τόσο το καλύτερο ίσως! Βρε λες να πάω να κάνω κανέναν αρακά?

xxx

phaedra loves ... healthy living

Παιδική παράσταση "...μήπως Ονειρεύομαι;"

Παιδική παράσταση "...μήπως Ονειρεύομαι;"

Σοκολατάκια με ταχίνι

Σοκολατάκια με ταχίνι