Το πείραμα με τη ζάχαρη

Το πείραμα με τη ζάχαρη

Θα θυμάσαι ενδεχομένως το post μου που σου έλεγα ότι θα ξεκινήσω να γράφω πάλι τα πάντα που τρώω στο MyFitnessPal, θα πίνω πολύ νερό, θα παίρνω τις βιταμίνες μου ... μπλα μπλα. Δεν είπα θα μαζευτώ εντελώς, είπα θα κάνω κάποια πραγματάκια. Ε, τι το είπα? Ούτε αυτά δεν έκανα! Έχω να πάω από τότε γυμναστήριο!

Πέρασα 10 ημέρες με τρομερή λιγούρα για σοκολάτα - και μάλιστα, πριν φτάσει η standard ώρα της (ξέρεις εκεί κατά τις 4 μμ). Βγήκα 2 φορές από το γραφείο και πήγα στο mini market της περιοχής. Χάζευα τις σοκολάτες για έναν άβολο αριθμό λεπτών - λες και επέλεγα foundation ένα πράγμα. Τελικά, μου πρότεινε τη βοήθειά του ο μινιμαρκετάς και η σύζυγός του (Τί? δεν είναι παντρεμένοι?). Η κυρία μου παρουσίασε μία νέα σοκολάτα υγείας που είναι σούπερ λεπτή και έχει φίνα γεύση και κάτι τέτοια. Δεν.κάνω.πλάκα. Πρώτη φορά μου συνέβη να μου προταθεί βοήθεια στο stand της σοκολάτας. Χμμ.

Μετά από 2-3 τέτοια αμαρτήματα, άρχισα να συνειδητοποιώ - για νιοστή φορά - ότι έχω πάθει τρελλή εξάρτηση με τη ζάχαρη. Ναι σιγά. Big Deal. Τον τετραγώνισα τον κύκλο. Τα ξέραμε αυτά. Αυτό που άλλαξε, ήταν ότι το συνδύασα με το γεγονός ότι είμαι "τύπος ή του ύψους ή του βάθους", χωρίς πολλές αποχρώσεις στο γκρι. Άρα ξέρω, μετά από τόσα χρόνια, ότι αν ξεκινήσω με τα γλυκά, δεν θα σταματήσω. Θα συνεχίσω. Κάπως σαν όλα τα addictions. Διάβασες πως έκοψα το τσιγάρο πριν πολλά χρόνια? Ναι μαχαίρι, από φουλ επαγγελματικό κάπνισμα. "Μήπως" σκέφτηκα "να δοκιμάσω να κάνω abstain από τη ζάχαρη". Τη σκέψη μου την έβαλε για ακόμη μία φορά, ένα βιβλίο!

Το βιβλίο λέγεται Get the Glow από την Madeleine Shaw. Είναι ένα βιβλίο με συνταγές βασικά, αλλά όχι μόνο. Περιλαμβάνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την υγιεινή διατροφή και τα συστατικά που είναι απαραίτητα για να νιώθεις και να φαίνεσαι καλά (get the glow λέμε δεν το πιασες?).Λοιπόν η Μαντλεν λέει για ένα 6 week programme που σε βοηθάει να get the glow. Αν αναρωτιέσαι που έμαθα να γράφω τόσο καλά Ελληνικά δες το About. Αν δεν σε ενοχλεί - χαίρομαι - keep reading! Αν θέλεις να βρεις το βιβλίο υπάρχει στο e-shop του public (προσωπικά το παρήγγειλα από το amazon.co.uk)

Η πρώτη εβδομάδα του 6 week προγράμματος είναι μόνο το κόψιμο της ζάχαρης. Δηλαδή δεν ξέρω τί θα χρειαστεί να κόψω στη συνέχεια, αλλά όταν το διάβαζα ήταν ξέρεις αυτή η κατάλληλη στιγμή που ανοίγει το μυαλό σου για κάποια δευτερόλεπτα, σφηνώνεται μία νέα σκέψη και ξανακλειδώνει. Μετά δεν ξεσφηνώνει εύκολα. Λίγο η απελπισία απογοήτευση, λίγο η περιπτερού, λίγο οι σκέψεις για το επόμενο capsule wardrobe και τι θα μου κάνει και κούμπωσε: "Θα κόψω τη ζάχαρη" σκέφτηκα. Και θα δούμε.

Η Madeleine με προειδοποίησε ότι η διαδικασία της απεξάρτησης από τη ζάχαρη παίρνει κάποιο χρόνο και μπορεί να έχει και side-effects, όπως πονοκεφάλους. Really? Είναι πραγματικό addiction σου λέω! Κανονικά με στερητικά σύνδρομα και όλα. Να μία ωραία πρόκληση.

So far όμως, so good. Έχω συμπληρώσει 4 ολόκληρες μέρες χωρίς την ζάχαρη! Clap clap clap. Και την παλεύω! χωρίς πονοκέφαλο. Φυσικά η συνήθεια είναι εκεί και με καλεί να φάω ένα μπισκοτάκι των παιδιών μαζί με τον καφέ μου, ή να φάω τούρτα στο παιδικό πάρτι, ή να μην προσβάλλω τον συνάδελφο που γιορτάζει και κερνάει καριόκες.

coffeesugar.jpg
coffeesugar.jpg
Plant on the table

Αλλά ευτυχώς έχω 2 χέρια, και την ώρα που το δεξί ξεκινά αυτομάτως να απλώσει να πιάσει το γλυκό, το αριστερό προλαβαίνει -so far- και το σταματά. Να συμπληρώσω εδώ ότι δεν κάνω κάτι πολύ αυστηρό, γιατί επιτρέπεται λίγο μέλι ή λίγη stevia και φρούτα. Αποφεύγω τη λευκή ζάχαρη και την καστανή, τα αναψυκτικά (κλαψ, ακόμη κι αυτά χωρίς ζάχαρη έχουν άλλες γλυκαντικές ουσίες επεξεργασμένες = δεν τα θέλουμε), έτοιμα τρόφιμα που στα συστατικά τους έχουν τη ζάχαρη, μαρμελάδες κλπ. Επίσης κατά τη διάρκεια των 6 εβδομάδων θα αποφεύγω και το αλκοόλ (στα πλαίσια του detox γενικώς). Μικρό το κακό! Μετά από 3 εγκυμοσύνες μαθαίνεις να γιορτάζεις και χωρίς κρασί!

Ανυπομονώ να δω αποτελέσματα στη διάθεση μου και στο δέρμα μου! Η διάθεση αναμένεται να βελτιωθεί γιατί η ζάχαρη δημιουργεί σκαμπανεβάσματα της ενέργειας και άρα αν δεν διαταράσσω την ισορροπία της δεν θα με διαταράσσει κι αυτή. Το δέρμα ομορφαίνει αλλά δεν κατάλαβα το science behind να σου πω την αλήθεια. Αν νομίζεις ότι ξέχασα να πω για τα αποτελέσματα που περιμένω στο αδυνάτισμα, να σου πω οτι αφήνω τον εαυτό μου σχετικά ελεύθερο να τρώει ότι μη σακχαρώδες θέλει. Οπότε dont hold your breath for me. 

Θα σου γράψω πολύ σύντομα για τα τέλεια πρωινά που έχω δοκιμάσει αυτές τις ημέρες για να μην ξεκινάω τη μέρα μου τροφοδοτώντας το σύστημα της ζάχαρης! Αν δεν το έχεις κάνει ήδη μπορείς να ακολουθήσεις το blog μου για να σου έρχεται ενημέρωση μόλις ανεβάσω νέο post.

Τα λέμε πολύ σύντομα λοιπόν!

xxx

phaedra loves ... a challenge! ♥

Πρωϊνή ρουτίνα περιποίησης ή My Daytime Routine

Πρωϊνή ρουτίνα περιποίησης ή My Daytime Routine

Winter Capsule Wardobe: my hardest working pieces

Winter Capsule Wardobe: my hardest working pieces