Οι στόχοι της εβδομάδας ή τα baby steps μου για μείωση λίπους

Οι στόχοι της εβδομάδας ή τα baby steps μου για μείωση λίπους

babysteps.jpg

Λέω ότι ήρθε καιρός να κάνω μία πιο δυνατή προσπάθεια για τη διατροφή μου και την άσκηση. Θέλω να χάσω αρκετό βάρος ακόμα, αλλά βασικά θέλω να χάσω λίπος. Άμα θες να ξέρεις έχω κάτι σαν 34% λίπος. Ο στόχος μου στα πιο τρελλά μου όνειρα θα ήταν 27%. Όμως δεν πιστεύω ότι είναι εφικτό αυτό στη φάση που βρίσκομαι με δουλειά, μικρά παιδιά, σπίτι κλπ. (Μπράβο Φαίδρα *taps self on back*).

tanitafat

tanitafat

Έτσι θέλω στους επόμενους μήνες να το ρίξω στο 30%. Για καλοκαίρι θα είμαι πολύ ευχαριστημένη. Κι ας είναι όλες γύρω μου 18% fat. Δεν θα με νοιάζει. Γιατί θα έχω καταφέρει το δικό μου στόχο. Θα ήθελα όμως να είμαι και πιο fit γενικώς. Δηλαδή να μην λαχανιάζω και να είμαι πιο δυνατή. Έχω και ένα 5χλμ που είναι να τρέξω στις 20 Μαρτίου. Μην κάνω και 1 ώρα.

Οπότε για την ερχόμενη εβδομάδα βάζω στόχους:

Να μην φάω γλυκά - εκτός από 2 energy balls σαν αυτά που έφτιαξα ,την ημέρα. Αν ελέγξω τα sugar cravings νομίζω θα έχω κερδίσει μέρος της μάχης. Το μόνο που μου μένει είναι να βγάλω διατροφική αξία (θερμίδες κλπ)  για να τα καταγράφω σωστά (βλέπε bullet 4 πιο κάτω)

vitamins

vitamins

Να παίρνω τις βιταμίνες μου. Παίρνω μία πολυβιταμίνη με σπιρουλίνα Terra Nova Full-Spectrum Multivitamin Complex που μου είχε συστήσει η διαιτολόγος, γιατί λέει η σπιρουλίνα δίνει και το αίσθημα κορεσμού. Επίσης εναλλακτικά παίρνω μία της Power Health "Hair Tone Nails & Skin" που βοηθά στα προφανή. Είναι πρώτη φορά που παίρνω συστηματικά βιταμίνες και νομίζω ότι έχουν αποτέλεσμα. Αν τις παίρνω ;)

tupperwarebottle.jpg

tupperwarebottle.jpg

Να πίνω πάνω από 2 λίτρα νερό την ημέρα. Αυτό μεταφράζεται σε 3 μπουκάλια eco tupperware των 750ml preferably σε μωβ χρώμα. Το έχω πάντα μαζί μου και στο σπίτι το ξαναγεμίζω και μετά πίνω από το ποτήρι, για να τα μετράω. Ναι υπάρχει application και για το νερό, αλλά με κούρασε λίγο και το έβγαλα. (Κρατάω όμως αρχείο από πολλά άλλα μέσω των εφαρμογών μου, δες εδώ)

myfitnesspal

myfitnesspal

Να καταγράφω το τί τρώω στο MyFitnessPal. Έτσι θα βλέπω αν έχω περιθώριο να φάω λίγο παραπάνω αν πεινάω, ή θα θυμάμαι πχ ότι έχω "ξεχάσει" να φάω φρούτο για 3 μέρες. Τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσα να κάνω ένα post στο τέλος της εβδομάδας και να αναγκαστώ να δείξω το τί ακριβώς έχω φάει αυτές τις ημέρες.

Να γυμναστώ 3 φορές. Καλά, δηλαδή να πάωZumba που πιο πολύ το καταχωρώ σαν διασκέδαση. Να κάνω μία μέρα διάδρομο 30 λεπτά και 30 λεπτά χέρια και κοιλιά και το Σ-Κ να βγω το πρωί για περπάτημα (ζωηρό) ή τρέξιμο. Ιδανικά με μία φίλη. Η 2. Η με ένα καλό soundtrack φορώντας τα υπερακουστικά μου. Σου είπα ότι τα αγαπώ?

Πιστεύω ότι αν κάνω τα παραπάνω, θα ζυγιστώ και θα έχω χάσει ίσως μισό κιλό. Κλαψ. Είναι πικρό. Αλλά μετά τα 35, αυτός είναι ο ρυθμός απώλειας. Δεν πειράζει. Αν είναι σιγά-σιγά να κάψω αυτό το 4% λίπος, ας είναι βασανιστικό. Θα έχω να μοιραστώ ένα καλό story afterwards.

Αν τα σκέφτεσαι κι εσύ κάπως έτσι, join me. Μαζί έχει περισσότερη πλάκα.

phaedra loves ... a healthy life ♥

Βραδινή ρουτίνα περιποίησης ή my night time routine

Βραδινή ρουτίνα περιποίησης ή my night time routine

Tutorial Τούρτας Baymax 1 από 2

Tutorial Τούρτας Baymax 1 από 2