3 τρόποι να έχεις ένα απολαυστικό κλείσιμο ημέρας

3 τρόποι να έχεις ένα απολαυστικό κλείσιμο ημέρας

take-your-pleasure-seriously.jpg
IMG_4332[1]

IMG_4332[1]

Επηρεασμένη από την προσπάθειά μου να είμαι πιο in sync με το τι θέλω, τι δεν θέλω, τι μου αρέσει, τι δεν ανέχομαι κλπ, κάνω πολλές φορές την ημέρα την άσκηση - που γρήγορα γίνεται συνήθεια - να σκέφτομαι πως νιώθω με κάτι. Για παράδειγμα, το βράδυ που έχουν κοιμηθεί τα αγόρια, και λίγα λεπτά ίσως πριν κοιμηθεί και το μεγάλο αγόρι, σκέφτομαι: "πως περνάς? Αυτό που παίζει η τηλεόραση είναι οκ για σένα ή όχι? Αν όχι, πώς θα μπορούσες να βελτιώσεις το κλείσιμο της ημέρας σου? Πεινάς? Δειψάς και βαριέσαι να σηκωθείς από τον καναπέ?" και τέτοια βαθυστόχαστα. Εντόπισα κάποια πραγματάκια που βελτιώνουν τη διάθεσή μου και θα βάλω στόχο να τα προσθέσω στην ημέρα μου, ώστε σιγά σιγά να μου γίνουν συνήθειες.Τα αρωματικά κεριά. Ναι, κλισέ. Δεν σου είπα ότι θα πρωτοτυπήσω. Αλλά on any given day το να ανάψεις ένα καλό κερί βελτιώνει τη ζωή μου άμεσα. Λιγάκι τη βελτιώνει, αλλά λίγο από εδώ και λίγο από εκεί προσθέτεις απολαύσεις. Τα αγαπημένα μου κεριά είναι τα Jo Malone που βρίσκω στο attica. Έχω το Green Tomato Leaf που είναι μία φανταστική μυρωδιά σαλονιού - κουζίνας έντονη αλλά φρέσκια και το Wood Sage & Sea Salt - που είναι πιο ρομαντικό. Αφού καούν κρατώ τη γυάλινη συσκευασία και τα χρησιμοποιώ για τα καλλυντικά μου, τα πινέλα κλπ. Επίσης μου αρέσουν και τα Yankee Candles. Αυτά τα Yankee τα βρίσκεις πιο εύκολα, και σε πιο mainstream μυρωδιές, και σε πιο affordable τιμες, σε πολλά σημεία, όπως στα Public ή στην Παρουσίαση. Επίσης, θα ήθελα πολύ να αποκτήσω κερί από την εταιρεία Diptyque που φημίζεται για τις πολυτελείς μυρωδιές!

351

351

Το ζεστό τσάι.  Αν βάλεις ένα τσάι σαν το Yogi Tea Bedtime Tea, ή οποιο άλλο σου αρέσει και δεν έχει καφεΐνη, σε μία αγαπημένη κούπα (η δική μου αγαπημένη είναι μία Cath Kidston) και το κρατήσεις λίγο στα χέρια σου παίρνεις πολλούς πόντους ευχαρίστησης. Ειδικά αν έχεις ανάψει και το κερί, είσαι πολύ κοντά στο απόγειο της ημέρας. Πόσο γιαγιά. Εντάξει πιες και το τσάι. Θα σε χαλαρώσει, να κοιμηθείς στην ώρα σου. Τι εννοείς δεν έχεις standard ώρα που πας για ύπνο?

Μία indulging ρουτίνα βραδινής περιποίησης. Έχω αλλάξει αρκετά το πως καθαρίζω το πρόσωπό μου το βράδυ και γενικώς ακολουθώ μία νέα για τα δεδομένα μου λογική. Όχι την λύση ψεκάστε-σκουπίστε / άψε-σβήσε / τσάκα-τσάκα. Τη λύση που νομίζεις ότι έχεις όλο το χρόνο δικό σου. Εκτελείται απαραιτήτως μετά το κοίμισμα των παιδιών αλλά όχι πριν το δικό σου! Αυτή η διαφορά στο πότε την εκτελώ, μου δημιουργεί αυτό το slot χρόνου για να κάνω μία βραδινή ρουτίνα όπως θα ήταν η ιδανική μου. Και όχι όπως προλαβαίνω. Να νομίζω ότι τώρα έχω me time. και μετά tea time. ξέρεις εσύ.

Η σωστή σειρά λοιπόν θα ήταν, χαμήλωσε φώτα, κοίμησε παιδιά, κάνε τη βραδινή σου ρουτίνα με τα πιτζαμάκια σου, βράσε το νερό, άναψε το κερί, ρίξε το τσάι στην κούπα, pour the water in.

You're Queen of your Castle.

Αν είσαι τυχερή και είναι Τετάρτη, βάλε World Party. Αν όχι, χάζεψε κάτι άλλο ή διάβασε ένα ωραίο βιβλίο.

Ορίστε, πόση ώρα παίρνουν όλα αυτά τα adjustments? 15 λεπτά? max. Τι λες, δεν αξίζει να τα προσθέσουμε στις συνήθειές μας?

Phaedra loves ... routines ♥

Τι σκοπεύω να φάω στο επόμενο sugar craving?

Τι σκοπεύω να φάω στο επόμενο sugar craving?

Ρουτίνα Αυτοκινήτου ή πως να ξεκινήσεις ευχάριστα τη μέρα σου!

Ρουτίνα Αυτοκινήτου ή πως να ξεκινήσεις ευχάριστα τη μέρα σου!