Πως καταγράφω τα πάντα ή My Favourite Apps

Πως καταγράφω τα πάντα ή My Favourite Apps

img_43251.png

Ενδεχομένως να με πεις παράξενη, but. Έχω μία τάση να θέλω να παρακολουθώ ότι με ενδιαφέρει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Προκειμένου να το πετύχω έχω επιλέξει κάποια applications στο κινητό μου, τα οποία χρησιμοποιώ καθημερινά. Μοιράζομαι την εμμονή μου, σε περισσότερη λεπτομέρεια, παρακάτω:

IMG_4322[1]

IMG_4322[1]

MyFitnessPal για να καταγράφω τι τρώω.

IMG_4316[1]

IMG_4316[1]

IMG_4321[1]

IMG_4321[1]

Και όταν λέω να καταγράφω εννοώ τα πάντα. Σνακ, κυρίως γεύματα (έχει και για νερό αλλά βαριέμαι λίγο!). Μπορείς να βάλεις στόχο σε ποσοστό προτεινών και υδατανθράκων και λίπους που θέλεις να πετυχαίνεις. Εγώ έχω βάλει 50-20-30 στα αντίστοιχα ποσοστά. Επιπλέον σου δείνει και τα nutrients που έχεις λάβει όλη μέρα, σίδηρο, βιταμίνες, ασβέστιο κ.ο.κ. Εννοείται θερμίδες και τα σχετικά. Για περίοδο απεξάρτησης από διαιτολόγους την οποία και διστακτικά διανύω, με βοηθά πολύ να έχω μια αίσθηση αν τρώω καλά ή όχι. Φυσικά, δεν λείπουν οι ατασταλείες - απλα τις προσθέτω στα σνακ. Πχ. 3 σοκολατάκια υγείας και 3 κουλουράκια. damn. και σου βγάζει και ένα ευγενικό σχόλιο τύπου "έχουμε πει να προσπαθήσεις να λαμβάνεις κάτω από 60γρ ζάχαρη την ημέρα". so annoying.

IMG_4326[1]

IMG_4326[1]

P Tracker Lite για να παρακολουθώ τον κύκλο μου. Ναι ξέρω είναι λίγο περίεργο θέμα, όμως πραγματικά έχω αρχείο ετών πλέον, σου λέει και τις "επικύνδυνες" ή "γόνιμες" μέρες (όλα τα πράγματα έχουν 2 όψεις, για μένα εδώ ισχύει απόλυτα η πρώτη όψη), τις εκτιμώμενες μέρες περιόδου κ.ο.κ. Δοκίμασέ το, ειδικά αν θέλεις να σχεδιάσεις την άδεια του καλοκαιριού αποτελεσματικά! Τι εννοείς κάθε χρόνο τα υπολογίζεις και κάθε χρόνο πέφτεις έξω?

Happy Scale για να παρακολουθώ το βάρος μου. Ναι εντάξει, call me crazy, αλλά είναι φανταστικό application για όσους ζυγίζονται σαν τρελλοί (*αυτογνωσία). Κάνεις όνειρα, σου λέει πότε θα τα πιάσεις, προσθέτεις εγγραφές ζυγισμάτων και πορεύεσαι. Διαλέγεις pace με το οποίο θέλεις να τα χάσεις δηλαδή πχ μισό κιλό την εβδομάδα. Κι έδώ έχω αρχείο ετών. Κάθε μήνα κοιτάω πέρυσι τέτοια μέρα πόσα κιλά ήμουν; Πάντα δεν ήθελες να ξέρεις??? Ειδικά αν πέρσυ ήσουν έγκυος ;) Επίσης το συνιστώ σαν intro πριν ξεκινήσεις το MyFitnessPal και την λεπτομερή καταγραφή!

IMG_4324[1]

IMG_4324[1]

Stylebook - αυτό είναι το μόνο paid application της λίστας μου. Κοστίζει κάτι σαν 4 ευρώ. Αλλά το χρησιμοποιώ κα-θη-με-ρί-να. Από τότε που ξεκίνησα το capsule wardrobe μου, δηλαδή από τον Νοέμβριο 2015, έκατσα και φωτογράφισα όλα τα τεμάχια που έμειναν στην γκαρνταρόμπα μου και τα καταχώρισα στο Stylebook.

Πρόσθεσα χρωματική κατηγορία και κόστος απόκτησης (if applicable) ανά τεμάχιο. 3 μήνες μετά και πριν ξεκινήσω την ανοιξιάτικη capsule wardrobe μου μπορώ να ξέρω ακριβώς ποια κομμάτια έχω φορέσει περισσότερο, ποια έχουν το υψηλότερο κόστος per wear, δηλαδή κακή επιλογή για το capsule, ή τι είχα βάλει σε εκείνο το πάρτυ του Γιωργάκη για να μην ξαναβάλω τα ίδια (και -τι ντροπή, not- πει ο κόσμος ότι δεν έχω ρούχα η καϋμένη). Ξέρω δηλαδή ότι εκείνο το παντελόνι BSB που πήρα γιατί το είδα στην Σκορδά (*ντροπη πραγματική τώρα*) το έχω βάλει μόνο 4 φορές σε 3 μήνες. Ενώ το τζηνάκι από τα H&M έχει φορεθεί 15 φορές. You get the picture. Αν αναρωτιέσαι αν καταχωρώ κάθε μέρα τι έβαλα, ας γνωριστούμε. Χαίρω πολύ.

Phaedra loves ... tracking! ♥

--

Ρουτίνα Αυτοκινήτου ή πως να ξεκινήσεις ευχάριστα τη μέρα σου!

Ρουτίνα Αυτοκινήτου ή πως να ξεκινήσεις ευχάριστα τη μέρα σου!

Χαλκινο μακιγιάζ και κόκκινα μαλλιά!

Χαλκινο μακιγιάζ και κόκκινα μαλλιά!