4 τρόποι να αγαπήσεις το avocado

4 τρόποι να αγαπήσεις το avocado

Λένε ότι για να συνηθίσει ο εγκέφαλος μία γεύση ώστε να την αξιολογήσει πρέπει να δοκιμάσει κάτι 10 φορές! Έτσι, είπα να ζήσω τη ζωή μου στα άκρα και να εκπαιδεύσω τον εγκέφαλό μου να αγαπήσει (ή να μισήσει για πάντα) τα αβοκάντο.
12292877_959607057438628_1344552794_n1.jpg

Τα κατάφερα - λίγες μέρες αργότερα το συνήθισα με μεγάλη ευκολία. Πλέον ανήκει στα standard τρόφιμα που αγοράζω και αγαπώ ! so phaedra definetely loves avocados (δεν ήταν love at first bite αλλά μετά τα 35 μαθαίνεις την αξία του step-by-step ;) )

Θα μοιραστώ μαζί σου μερικούς αγαπημένους συνδυασμούς για να το δοκιμάσεις κι εσύ.

#1: Avocado + ψωμί: φρυγάνισε (ναι- στη φρυγανιέρα) μία φέτα ψωμί  χωριάτικο, drizzle από πάνω από το ψωμί μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Κόψε το μισό αβοκάντο και πηρούνιασέ το (τύπου κάνω πουρέ) πάνω στο ψωμί.

the perfect avocado toast
the perfect avocado toast

#2: Avocado + αυγά. Βράσε 2 αυγά ή κάνε scrambled eggs και κόψε μερικές φετούλες avocado, αλατι και πιπέρι. Τα αυγά έπρεπε να είναι παντρεμένα με το αβοκάντο.

#3: Avocado ως dip με τη μορφή Guacamole. Είναι εύκολο να το φτιάξεις κι ακόμα πιο εύκολο να το αγοράσεις έτοιμο. Αν σου αρέσει μάθε να το φτιάχνεις αλλά για δοκιμή, αγόρασέ το. Πάρε και λίγα καροτάκια κομμένα σε στικ και βούτα τα μέσα. αν σε παίρνει βούτα και κριτσίνια πολύσπορα!

και αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε πείθουν, τότε μένει μόνο μία λύση

#4 Avocado για τα μάτια σου μόνο. Πήγαινε σε ένα Hondos Center και βρες ένα corner της Kiehl's. Ζήτα την creamy eye treatment με αβοκάντο.

κρέμα ματιών αβοκάντο
κρέμα ματιών αβοκάντο

Είναι εξαιρετικά ενυδατική, αρκετά φυσικό προϊόν, με μια ιδιαίτερη υφή που την ρουφά το δέρμα, χωρίς να ερεθίζει τα μάτια. Έχω πολύ ευαίσθητα μάτια και ενώ έχω συχνά αγοράσει ακριβές κρέμες ματιών (ναι και φαρμακείου), μου δημιουργούν δυστυχώς ένα πολύ έντονο τσούξιμο, οπότε τις πετάω (=χαρίζω στη μαμά μου) κατευθείαν. Αυτή της Κiehl's την έχει αγαπήσει το δέρμα μου. Δεν ενοχλεί ούτε στο μακιγιάζ και δεν είναι όσο ακριβή θα περίμενε κανείς. Αν λοιπόν δεν το φας, βάλτο στο δέρμα σου! τουλάχιστον αυτό θα το εκτιμήσει!

xxx

Φαίδρα ♥

Meal Planning για το γραφείο

Meal Planning για το γραφείο