18 πράγματα που έμαθα για την δεκαετία των 30s.

18 πράγματα που έμαθα για την δεκαετία των 30s.

Φτάνοντας τον τελευταίο χρόνο της δεκαετίας των 30, είπα να σκεφτώ λιγάκι με την σοφία των χρόνων μου και να καταγράψω μερικές αλήθειες για την δεκαετία των 30κάτι.

 1. Στην αρχή των 30s έχεις τουλάχιστον άλλη τόση ζωή μπροστά σου. Στο τέλος not so sure. Γιατί η αισιοδοξία είναι my middle name.
 2. Οι καλοί σου φίλοι/ες παραμένουν μαζί σου και συνειδητοποιείς ότι  τους αγαπάς ακόμη περισσότερο γιατί ακόμα μεγαλώνουν μαζί σου. *feelinggrateful
 3. Διανύεις πιθανότατα την πιο δημιουργική σου δεκαετία – αν και έχω ένα προαίσθημα ότι και η επόμενη δεν πάει πίσω – επαγγελματικά και προσωπικά.
 4. Δημιουργείς νέες ρίζες. Η σχέση σου εξελίσσεται σε γάμο - ή όχι, πάντως αισθάνεσαι ότι δεν έχεις το χρόνο να ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν σε καλύπτουν.
 5. Η οικογένειά σου μεγαλώνει – είτε αν κάνεις παιδιά (που … προφανώς) είτε αν με βάση το παραπάνω bullet βρεις τον σύντροφό σου και έναν γάτο, ή δύο σκυλάκια!
 6. Εξακολουθείς να θέλεις να μάθεις νέα πράγματα. Γιατί you’re never old enough to know everything. Πολλοί θα αποφασίσουν ένα μεταπτυχιακό ή μία στροφή καριέρας πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά αγαπούν.
 7. Το τζιν παντελόνι σου παραμένει στο μυαλό σου σαν το ρούχο που θέλεις πιο πολύ να φοράς, και αν δουλεύεις κάπου που το dress code δεν το επιτρέπει, σου λείπει συχνά!
 8. Αν δεν το έχεις ήδη κάνει στην δεκαετία των 20s, μαθαίνεις να αγαπάς την άσκηση. Βρίσκεις τελικά κάτι που σου αρέσει και το κάνεις όχι τόσο γιατί «πρέπει» αλλά γιατί TBH σου αρέσει πραγματικά!
 9. Κάνεις συνέχεια διατροφή γιατί .. «ο μεταβολισμός μετά τα 30 αλλάζει». Το επιβεβαιώνω αυτό και μάλιστα πάνω από 1 φορά τη δεκαετία!
 10. Η διασκέδασή σου στην αρχή της δεκαετίας περιλαμβάνει ξενύχτι και αρκετό αλκοόλ, ενώ προς το τέλος της φαγητό και καμία ταινία!
 11. Να μη σου πω για το δέρμα στην αρχή των 30 versus το τέλος τους γιατί θα με πιάσει κατάθλιψη. Βέβαια και πολλές φίλες μετά τα 37-38 έχουν ξεκινήσει να κάνουν μικρομερεμέτια με αξιοζήλευτα αποτελέσματα. *lovingbeautyscience
 12. Μαθαίνεις να λες «όχι» πολύ πιο αποτελεσματικά σε πράγματα και ανθρώπους που δεν σε ενδιαφέρουν, χωρίς πολλές αναστολές και χάσιμο χρόνου! Τικ τακ τικ τακ.
 13. Δεν σε φτάνουν όσα ταξίδια και να έχεις κάνει. Θέλεις οπωσδήποτε να επισκεφθείς 3-4 ηπείρους (Αυστραλία, Αμερική, Ιαπωνία, Κούβα you name it) και υποφέρεις συχνά από major wanderlust!
 14. Οι ώρες ύπνου σου μειώνονται. Face it. Δεν θα μπορείς (ever) να ξυπνάς την ώρα που αισθάνεσαι ξεκούραστος – αλλά την ώρα που βάζεις ξυπνητήρι. Αν είσαι τυχερός να κοιμηθείς έως τότε και δεν σε ξυπνήσει το άγχος σου ή ο γιός σου για νερό, αγκαλίτσα, τσίσα.
 15. Γνωρίζεσαι καλύτερα με τις δημόσιες υπηρεσίες, τις τράπεζες, τα νοσοκομεία. Νιώθεις ενήλικας. Και είσαι!
 16. Βάφεις τη ρίζα κάθε μήνα αλλά μετά τις 20 μέρες παρουσιάζονται –όχι και τόσο- διστακτικά μερικές ασημόλευκες ανταύγειες. Great.
 17. Έχεις διαμορφώσει το χώρο σου με τρόπο που σου ταιριάζει, σου ανήκουν κάποια έπιπλα που δεν είναι από το ΙΚΕΑ, ένα φυτό τουλάχιστον, ενώ  έχεις δημιουργήσει τις δικές σου σχέσεις με τους γείτονες (καλημέρα, καλησπέρα και τέτοια).
 18. Δεν σε νοιάζει γενικώς. Η αλλιώς Frankly my Dear I don’t give a damn. Η αλλιώς I give zero f***s.  Ντύνεσαι όπως σου αρέσει, πας εκεί που σου αρέσει, τρως όπως σου αρέσει, μιλάς με αυτούς που σου αρέσει. Για τα άλλα … you give zero f***s.  

Τώρα που το σκέφτομαι ήταν (και είναι για λιγάκι ακόμα) μία θορυβώδης δεκαετία, με τεράστιες αλλαγές στο lifestyle και το mindset μου. Πάνω από όλα όμως μου έφερε 3 υπέροχα παιδιά (μη φωνάζεις τον 4ο τον είχα από τα 20κάτι). Για να μην κλάψω (σημάδι της ηλικίας? του ζωδίου? της μάνας? κάτι) κλείνω εδώ! Πάμε για τον τελευταίο χρόνο!!!

xxx

phaedra loves ... being in her 30s

Πρωϊνό Καλοκαιρινό Μακιγιάζ για κάθε μέρα!

Πρωϊνό Καλοκαιρινό Μακιγιάζ για κάθε μέρα!

5 Βιβλία που θέλω να διαβάσω αυτό το καλοκαίρι

5 Βιβλία που θέλω να διαβάσω αυτό το καλοκαίρι